НАЙ-НОВИ:

България остава със старото туристическо лого

България остава със старото си туристическо лого. Общественото жури не излъчи финален победител в конкурса. В него участваха 7 представители на туристическия бранш, 4 професионалисти и 4 представители на медии.
Гласуването се проведе в два етапа. При първия вот бяха получени седем гласа „въздържал се“, седем гласа за вариант едно, който е изцяло типографски и залага на шрифтовата символика в изписването на името България, и един глас за шестия предложен логотип с изображение на лъв.

Това наложи втори тур на гласуване, при което шест от членовете на журито подкрепиха първото предложение, а останалите деветима се въздържаха от гласуване. Така мнозинството от представители на широкото жури не излъчи финален победител в конкурса за нов туристически символ на страната. По време на обсъжданията на вниманието на журито бяха представени и резултатите от публичното гласуване на сайта на министерството, според което над 751 от гласувалите също подкрепят Вариант 1. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Необходими са ви 12 чушки, по ваш избор, 350 грама…