НАЙ-НОВИ:

Англичанин: Опитах се да убия българина, защото е чужденец

Англичанинът Винсънт Фулър, който нападна с нож 19-годишния българин Димитър Михайлов пред магазин в Стануел във Великобритания, призна, че действията му са били расистки мотивирани.

Фулър извърши нападението над младия българин на 16 март. Това стана ден след терористичния акт в Крайстчърч – Нова Зеландия, при който бяха убити 51 мюсюлмани.

Англичанинът се призна за виновен по обвинението в опит за убийство. Нападнал с нож българина през отворения прозорец на колата му, която била паркирана пред магазин в графство Съри.

Прокурорите заявиха, че нападението е акт на крайнодесен тероризъм. Фулър отрече това, но призна, че действията му са били раситски мотивирани. Той написал следното в социалните мрежи: “Аз съм англичанин и без значение какво казва правителството, трябва да се убият всички, които не са англичани и да бъдат изгонени всички такива от нашата Англия“.

На следващия ден се приближил до колата на Михайлов и изкрещял “Ще умреш!”. След това му нанесъл рани по ръцете и шията. Присъдата на Фулър ще бъде произнесена на 5 септември.

bnr.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Мечтата на всяка жена е да узнае тайната за вечна…