НАЙ-НОВИ:

Амал Клуни адвокатства в шумно съдебно дело срещу терористка от “Ислямска държава”

В Германия започна шумно съдебно дело срещу германска гражданка, присъединила се към терористите от Ислямска държава и причинила смъртта на 5-годишно момиченце.

Адвокат на майката на детето е съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни – базираната в Лондон адвокатка Амал Клуни.

Според обвинението 27-годишната Дженифър В. оставила 5-годишното момиченце да умре от жажда. То било от етническата група язиди, пленени като роби от Ислямска държава.

Дженифър В. признала вината си пред агент на ФБР под прикритие, като не подозирала, че я записват.

Съпругът на обвинената купил майката на момиченцето и самото него като роби, докато град Мосул в Ирак се намирал под управлението на ИДИЛ. След като момиченцето се подмокрило в кревата си, мъжът го вързал пред къщата за наказание. Дженифър В. не направила нищо, за да помогне на детето, което умряло от мъчителна смърт в горещината.

Делото започва тази сутрин в съд в Мюнхен, който гледа случаи, свързани с националната сигурност и обвинения в тероризъм.

Ако бъде призната за виновна, Дженифър В., която също е майка на малко дете, е заплашена от доживотен затвор. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Община Стара Загора организира форум на тема „Киберсигурност и фалшиви…