Категория: Евроизбори 2019

Може да направи обиск, но не може да ремонтира улица. Какви са правомощията на районния кмет?

Избрахте си районен кмет. Сега искате да му се обадите и да му кажете колко дълго чакате вашата улица да бъде ремонтирана. Какво може да направи той? Краткият отговор –….

Евродепутатите на БСП и Радан Кънев не са подкрепили избора на новия шеф на Европейската комисия

Евродепутатът от „Демократична България” Радан Кънев и петимата му колеги от БСП не са подкрепили Урсула фон дер Лайен за шеф на новата Европейска комисия. Това съобщиха за Faktor.bg източници от….

Предпоследно: ВМРО взема втори депутат за сметка на ГЕРБ. Изпраща в ЕП и Андрей Слабаков

Вместо седем евродепутати, както се очакваше, ГЕРБ най-вероятно ще изпрати в Европарламента шестима души. За сметка на тяхната намаляваща бройка, с един ще се увеличат представителите в Брюксел на ВМРО,….

Двата варианта пред Корнелия Нинова след загубата на БСП

За първи път в последните години лидерът на БСП не дава дори кратко изявление в изборната нощ. През не толкова далечната 2014 година, когато левицата претрърпя съкрушителна загуба от ГЕРБ,….

„Човече, не мога“. Джендъри, носии, ракия и още екзотика от предизборната кампания

Промяната започва от Никола Козлево още на 27 май, а магистрала се строи лесно: „так-так-так“. Джендърът пък обитава предимно Северна Америка, Великобритания и се чувства отлично в Европейския съюз. На….

Андрей Слабаков влиза в Европарламента

Андрей Слабаков размества евролистата на ВМРО, съобщава Каракачанов. С преференции той минава на второ място след водача Ангел Джамбазки. Още сутринта Юлиан Ангелов заяви, че партията има шанс да изпрати….

Сергей Станишев пренареди листите на БСП за пореден път. Корнелия призна загубата

Въпреки, че бе изтикан на заден план от групата на Корнелия, Сергей Станишев доказа, че е влиятелен в БСП. С 28000 преференции той зае второ място в листата. За загубата….

Избирателната активност в Стара Загора вчера – 31,35%. Вижте резултатите от гласуването!

Избирателната активност в Старозагорска област на провелите се днес избори за Европейски парламент е 32%. Общият брой на упражнилите правото си на глас в областта е 93 256. Ето и данните….

Невидимият опонент на ГЕРБ, мълчанието на Нинова и къде ще бъде Пеевски

Без лидерски изявления на двете първи на евровота партии протече изборната нощ. Председателят на затвърдилата позициите си ГЕРБ и премиер Бойко Борисов не се появи на пресконференцията на формацията си,….

Митрополит Киприан: Гласувах за чуваемост на българските евродепутати в Европейския парламент

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан упражни правото си на глас в изборния 26-ти май, в изб. секция №80, в СУ „М. Горки“. „Гласувах за чуваемост на българските евродепутати в Европейския….