НАЙ-НОВИ:

91-годишна баба взе бакалавърска степен

Кимбан Джинакул, тайландка на 91 години, доказа, че да получиш висше образование е възможно на всякаква възраст, стига да имаш желание, съобщава Асошиейтед прес.

[ad id=”237001″] Г-жа Джинакул получила дипломата си лично от тайландския крал Маха Ваджиралонгкорн. Тя взе бакалавърска степен от Открития университет Сукхотай Тхамматират в Банкок след 10- годишно следване.

“Ако не учим, ако не четем, ако не знаем, няма да можем да общуваме и да разсъждаваме”, заяви доайенката на тайландските студенти. Тя специално благодари на тайландския монарх за вниманието, с което я е почел.
Родена в провинция Лампанг, в детството си тя е посещавала едно от най-добрите училища в провинцията. Но по- късно семейството й се преместило Банкок,а тя създала собствено семейство и родила пет деца и не могла да си мисли за висше образование.
[ad id=”218548″] Но когато децата пораснали, тя решила да постъпи в университет. Така и направила на 82 години, но прекратила следването си след смъртта на една от дъщерите й. Но когато навършила 85 години, ученолюбивата тайландка отново постъпила в университета и  успешно го завършила.
Източник: dariknews.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Средната месечна заплата в България се е увеличила с близо…