НАЙ-НОВИ:

9 външни качества на жените, от които мъжете полудяват

Когато питате мъжете на какво основно обръщат внимание при вида на жената, обикновено отговорите се въртят около гърдите, бедрата и усмивката. Но ако първото не е толкова просто и навикът да мислите, че големите гърди са приоритет, всъщност се оказва нищо повече от стереотип, тогава привлекателността на останалите „детайли“ на женската външност наистина се потвърждава от много изследвания. И това се дължи по правило не на баналната повърхностност на възприятието, а на дълбоките биологични процеси и нагласи.
Избрахме най-често срещаните външни качества на жените, които привличат силния пол.
1. Дълга коса
Според проучвания мъжете предпочитат жени с дълга, гъста и блестяща коса. Оказа се, че подсъзнателно смятат това за показател за добро здраве и наличие на жизненоважна енергия. И дори повече от това – знак за плодородие. С други думи, може би трябва да помислите два пъти, преди да си направите прическа като пикси, например. Но все пак, главното е да бъдеш себе си. Ето защо, ако се чувствате много по-добре и по-привлекателни с къса коса – продължете напред и не се фокусирайте строго върху мнението на повечето мъже. Винаги има много изключения от всяко правило.
2. Специална миризма
Повечето от нас знаят за феромоните – „химичните сигнали“, излъчвани от нашите тела. Но е малко вероятно мнозина да се досещат, че са били несъзнателно използвани от хората и с цел да определят най-генетично съвместимия партньор.
Проучванията показват, че феромоните предоставят разнообразна информация за даден човек, включително тази относно здравето на имунната му система. Така мъжете са в състояние да идентифицират жените с по-добра имунна система по миризма. Това работи в обратна посока: жените могат да определят нивото на тестостерон чрез феромони. И всички тези способности са необходими, разбира се, за да се роди здравословно потомство в бъдеще.
3. Симетрия на лицето
Стандартите за красота понякога се изчисляват дори математически. Симетрията на лицето е от първостепенно значение при определяне на привлекателността на жената. И мъжете подсъзнателно обръщат внимание на тези критерии, защото те са знак за добри гени. Асиметрията, напротив, е свързана с лошо здраве, лоши гени и дори с аномалии на репродуктивните органи.
И съществата в дивата природа обръщат внимание на симетрията. Например женските лястовици предпочитат мъжки със симетрични опашки, тъй като това също е признак за превъзходна генетика.
4. Цветът на зъбите
Изучавайки ефекта на усмивката на човека на неговата привлекателност, учените, използвайки дигитални манипулации, промениха състоянието и разстоянието на зъбите в снимките и предложиха на изследване: на мъжете бяха показани жени и обратно. В резултат се оказа, че състоянието на зъбите на жената е от особено значение за мъжа, тъй като това дава условна представа за нейната „остатъчна репродуктивна стойност“, независимо от възрастта.
За щастие има много начини за лечение и избелване на зъбите, но не трябва да се увличате твърде много. В края на краищата проучването също показа, че естествено белите зъби и така наречената холивудска усмивка се оценяват приблизително еднакво, важно е само да не оставите зъбите открито да се развалят и да пожълтяват.
5. Дълги ръце
Това е един от онези физически качества, които или притежавате, или не. Любопитно е обаче да знаем, че мъжете намират дългите ръце дори по-привлекателни от „крака от ушите“.
В едно проучване на учени от Университета на Нов Южен Уелс, мъжете бяха помолени да гледат видео файлове с 96 жени на възраст между 20 и 49 години. Тогава беше необходимо да се оцени всеки от тях по външен вид. Резултатите показаха, че жените с дълги ръце се оценяват като най-привлекателни всеки път. Бедрата и талията също бяха важни, заедно с теглото и възрастта. В същото време дължината на краката, чиято стойност дори сега изглежда на много момичета важна, не повлиява значително на оценката.
6. Висок глас
Мъжете предпочитат висок женски глас, тъй като той се възприема като по-младежки и женствен, а също така показва високо ниво на естроген. Високият глас предполага и по-малък размер на тялото, докато ниската тоналност обикновено е по-свързана с мъжествеността, в резултат на което жените обичат мъжете с такъв глас, тъй като подсъзнателно си представят голям и силен човек.
Учените отбелязват, че при животните има значение и височината и тонът на излъчваните звуци. Дълбокото утробно ръмжене обикновено сигнализира за по-голямо животно, а лекият и ясен тон, подобен на жюженето на насекомо, показва малък размер и най-често безпомощност. Може би мъжете предпочитат високите гласове по тази причина.
7. Огъване на гръбначния стълб
Не е тайна, че мъжете обичат апетитни женски форми. Само по-подробно проучване на този въпрос показва, че всичко не е съвсем просто. Всъщност формите, които се създават поради определено отклонение в долната част на гърба, а не тези, които се образуват поради наднорменото тегло, се считат за привлекателни.
8. Червен цвят
Определена реакция на мъжа към червения цвят също може да бъде биологично програмиран. Това се доказва от факта, че същото действа и в животинското царство, където този цвят обикновено показва готовност за чифтосване. Мъжете, като правило, дори не подозират как този цвят ги засяга, а също и факта, че той изобщо не влияе върху възприятието една на друга от жените.
9. Пропорции 7:10
Едно от най-известните физически качества, на които мъжете обръщат внимание, е широкия ханш. Според учените, мъжете особено предпочитат съотношението между талията и бедрата 7:10, тъй като то се счита преди всичко за идеално при раждане. Отклонение на съотношението към долната страна може да показва възможни усложнения в процеса на раждане, но в по-голяма степен сигнализира за възможни проблеми с фертилността, причинени от наднормено тегло.
Разбира се, мъжете не разбират непременно или не признават, че умишлено търсят този конкретен коефициент. Всъщност малко мъже по принцип разбират, че подсъзнателно дават предпочитание на жените, които са в състояние да произвеждат здрави потомци, тъй като това са всички подсъзнателни процеси. Независимо от това, да се отрече ролята на инстинктите по този въпрос при наличието на множество научни доказателства не е възможно.

Превод от руски: Зарата

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Поредно голямо дарение за "Александровска болница" направи депутатът Делян Пеевски.…