НАЙ-НОВИ:

9 неща, заради които за другите ще изглеждате зле

Някои навици, които сме заимствали от по-възрастните жени или сме пренесли със себе си от младостта, изобщо не ни правят пример за подражание. Нещо повече, за много хора те могат да станат един вид „червен сигнал“ в общуването и повод да ни нарекат „привидно добро, но малко селско момиче“. Опитахме се да разберем какви навици могат буквално да сложат край на представата за истинска дама само за секунда.

9. Носене на пакет

Модата на многоцветните опаковки датира още от 90-те години. Сега такива пластмасови торбички в ръце са подходящи, само ако се връщате от магазин за хранителни стоки. Но в театъра и ресторанта опитът да натъпчете шапка или улични обувки в торбата ще изглежда нелепо и неуместно.

8. Приплъзване на съседна седалка в колата

Според правилата на етикета, мъжът е длъжен да отвори вратата на колата пред вас и да помогне да се настаните на задната седалка. И не е нужно да му освобождавате място наблизо, неистово придвижвайки се настрани, смачквайки полата, вкопчвайки се с токчетата за всичко, което е под краката ви. Напротив, вашият спътник трябва да обиколи колата от другата страна и да седне на празното място.

7. Използване на евтина козметика

Младата жена, която не бърза да стане истинска дама, ще остави следи от червило върху халбата или чашата. Това предполага, че тя използва ниско качествена, лесно разтичаща се козметика, което означава, че не си обръща дължимото внимание. Същото важи и за размазаната спирала. Виждали ли сте дама някъде с тъмни кръгове под очите, приличаща на истинска панда?

6. Превеждане в ред на публично място

Дъвченето на дъвка, използването на клечка за зъби в присъствието на други хора е просто навик на истински глупак. Една дама никога няма да направи подобни неща на публично място. И никога няма да започне да се гримира публично, да реше косата си и да оправя роклята си. Подобни действия се правят най-добре насаме, а на обществени места е препоръчително да се оттегли за кратко в дамската тоалетна.

Готови сте да спорите? Тогава просто си представете себе си на мястото на човек, който ви наблюдава как си човъркате зъбите или се опитва да разплете косата си, която се е сплъстила под шапката. Малко вероятно е след това в неговите очи да продължите да бъдете лека и елегантна фея.

5. Парадиране с чувства и емоции

Навикът да се говори с повишен тон, да се изнасят лични теми пред публика и да се устройват скандали, трябва да остане в миналото. Истинската дама се опитва да бъде сдържана и да не показва емоциите си на публично място. Не бива също така да се хвали високо с постиженията си на личен и финансов фронт. Спомнете си, че щастието обича тишината.

4. Грубост с обслужващия персонал

Пренебрегването на другите служители в сферата на услугите с основание се счита за лош маниер. Дамата винаги ще бъде любезна с другите и няма значение кой е – добър приятел, съсед или прислужница, която идва да почисти стаята. И разбира се, от добре възпитан човек никога няма да чуете въпроси в стил „Има ли кой да почисти тук?“ или „Ей момиче, още дълго ли ще чакаме за поръчка?“

3. Снимане на храната, селфи в тоалетната

 

Да, да, ние помним, че имате нов iPhone и като цяло # светът трябва да знае какво имаме. Но модата за фотографиране на храна е вече минало (а истинските дами вече считат такива неща за лоши маниери). Същото е и с „тоалетното“ селфи: интелигентен човек е малко вероятно да бъде видян на фона на умивалниците. По време на обяд / вечеря в кафене или ресторант е по-добре да оставите телефона в чантата си. Малко вероятно е другите да са доволни, ако по време на разговора постоянно се разсейвате от входящи обаждания или прелиствате страници в социалните мрежи.

2. Да изглеждате предизвикателно

Дамата никога няма да привлече прекалено много внимание с яркия цвят на косата си, шарени чорапогащи, прозрачни дрехи или бижута в „цигански“ стил. Добре възпитаният човек винаги се отличава с естественост и точност. В крайна сметка класическите решения за облекло никога не са провалили никого. Особено внимание трябва да се обърне на детайлите: кокетна прическа (дори обикновен кок може да изглежда стилно и елегантно), добре поддържани ръце и – извинявайте за напомнянето – чисти обувки.

1. Осъждане на другите и даване на съвети

Клюките, критиката на външния вид на други хора, съветването на другите да променят възгледите или начина си на живот изобщо не е това, което трябва да прави истинската дама. Тя знае със сигурност, че всеки има право на своето мнение и не е необходимо да го налага на другите. В противен случай лесно можете да станете като баба на входа или да хванете „синдром на лелка“.
Затова е по-добре да давате съвети само при поискване. Е, например, ако една приятелка попита как е новата й рокля за вас. В този случай обаче е желателно да се изкажете възможно най-тактично.

Превод от руски: Зарата Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
13 болни от Западнонилска треска са починали в Гърция от…