НАЙ-НОВИ:

9 признака да разберете, че гаджето ви е абсолютна скръндза

Мъжкото скъперничество може да съсипе всяка любовна връзка. Преди това да стане и с брака, ето 9 знака да разпознаете навреме скръндзата.

[ad id=”225664″]

1. Той не иска дори да те почерпи едно кафе

Това са два билета за трамвая, литър мляко или кутийка презервативи. Има три варианта.

Първи: той е беден. Ама съвсем. Втори: той е безкрайно стиснат. Действително, за него е непосилно да изхарчи тази нищожна сума. И последният трети, най-разпространен: проверява те. Едно кафе е алфата и омегата на женомразците. Това е тест за „меркантилната жена”. Разкарай го веднага.

[ad id=”263680″]

2. Предлага да си разделите сметката в ресторанта

И ти казва, че това е същото това равноправие, за което е борят жените. Това е ала-бала – всеки знае, че кавалерът кани дамата и я черпи. А дамата се старае да се ограничи с това същото кафе, за да не го постави в неудобно положение. Между другото защо не го попиташ колко отпуска смята да си вземе, за да помага за детето?Ако се опули и смънка нещо за „женска работа”, припомни какво е говорил за равноправието.

[ad id=”218001″]

3. Никога не оставя бакшиш

Това няма отношение към теб, но изисква големи усилия да не обръщаш внимание. Бакшишът е 10-15% от сметката, няма какво да го обсъждаме, освен ако не сте похарчили половин заплата.

4. Идва на гости с празни ръце

Не става дума за цветя, а за храна и напитки. Ако поканиш мъж на вечеря, а той се появи без бутилка вино и кутия бонбони – нека да си яде вкъщи.

[ad id=”236993″]

5. Подарява подаръци не на теб, а на себе си

„Скъпа, ето 5-литрова бутилка „Джони Уокър”! Харесва ли ти? Отлично, нямам какво да пия у вас след работа.” Какво да кажеш? „Благодаря ти, че не ми донесе ботуши за риболов. Можеше и това да направиш.“

6. Дели разходите „по братски”, а не поравно

Ако вече живеете заедно – обърни внимание как дели общите ви разходи. Скоро една история обиколи социалните мрежи. Ставаше дума за момче, което е предложило на приятелката си да живеят заедно и да си делят наема наполовина. Момичето давало своята част, докато не разбрало, че апартаментът е на момчето. Това е стиснатост в неизлечим стадий, който се среща рядко. Обикновено всичко е просто: заедно плащате наема и храната, а останалите пари всеки ги харчи за себе си. Но ако готвиш ти, купуваш съставките, които не ти достигат. Знаеш най-добре с какво се лекуват болните и тичаш до аптеката. Осигуряваш почистващите препарати, дребната техника и домакинските съдове. И накрая той иска красива жена – харчиш и за дрехи и козметика. А той – само за собствени нужди.

[ad id=”236999″]

7. Пести, използвайки ресурсите ти

Женска работа са обичайните домашни задължения, които е добре да не забелязваш – няколко пъти опитваха да ги оценят от гледна точка на пазарните отношения. И стана ясно, че 90% от мъжете по принцип не могат да си позволят жена. Нямат пари, за да плащат за всичките нужди. Не е хубаво да се говори за пари, но нали това е любов и грижа. Още ли миеш съдовете на ръка?

8. Иска ти отчет за всяка стотинка

Ти си зрял човек и с право се разпореждаш с парите така, както смяташ за нужно.

[ad id=”237001″]

9. Внушава ти, че щастието не е в парите

Прочувствена песен за духовното богатство, което като че ли е единственият път към щастието. Това е любимата тема на всички скръндзи. Има истина в нея. Парите сами по себе си не са щастие. Спокойният живот е щастие. Възможността да живееш отделно, а не в един апартамент с родителите, да прекарваш отпуската си на море. Да купуваш дрехи, защото искаш, а не защото няма какво да носиш, да родиш деца, защото искаш, без да изчисляваш дали можеш да си го позволиш. Това е щастието. Което е невъзможно без парите.

[ad id=”238430″] Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Съществуват пет затвърдени мита за консумацията на еликсира на боговете…