НАЙ-НОВИ:

9 невинни навика могат да ни навредят в бъдеще

Когато сме навършили вече 20 години, започваме да се мислим за велики и самостоятелни, безразсъдни сме и не ни интересува много бъдещето. Тогава обаче е периодът, в който се оформят основните навици и модели на поведение. От тях много зависи животът ни след 15-20 години. Но някои от изградените вече навици са вредни и сериозно могат да ни попречат на стандарта на живота.

Ето 9 на пръв поглед дребни навика, които могат сериозно да ни навредят.

1. Харчим до стотинка парите си

На 30 години вече сами заработваме парите си, но първата ни задача е да побързаме да ги изхарчим всичките за неща които искаме, а всъщност не можем да си ги позволим. В резултат на което натрупваме десетки ненужни вещи и джаджи, вместо да си спестим някой лев. Поради тази причина, че оставаме в края на месеца без пари и сме принудени да търсим заеми.

2. Следваме сляпо модните тенденции

На 20 искаме да сме в центъра на вниманието и следваме неотлъчно модните тенденции. Непрекъснато харчим купища пари за дрехи и модни аксесоари. Но ако сте вече прехвърлили 30-те и все още го правите, време е сериозно да се замислите и промените навиците си.

3. Лепваме се за старите приятели

Когато сме млади, приятелите са много – съученици от техникума, университета, съседи от общежитието, приятели за чашка и много други. След това обаче животът ни грабва и започваме да се интересуваме от съвсем други неща. Така че тези, които са свикнали постоянно да са заобиколени от приятели, започват да се чувстват изолирани и самотни, след като пораснат повечко.

4. Нямаме изградени навици

Когато сме млади, много е лесно да си легнем в 02:00 през нощта и да станем в 10:00 на другата сутрин. В по-късен етап от живота ни дните стават по-динамични и натоварени и на голяма част от нас е много трудно приспособяването към новия “график”. В резултат на това сутрин трудно ставаме, винаги закъсняваме, обхванати сме от апатия и постоянно чувстваме умора.

5. Основно залагаме на метаболизма си

Повечето от нас не трябва да влагат много старания, за да изглеждат подобаващо на 20 години. Но с напредването на възрастта метаболизмът се забавя. Ако непрекъснато преяждаме, обядваме в заведения за бързо хранене и водим нездравословен и заседнал начин на живот, добрите гении, които сме наследили едва ли биха ни спасили от излишните мазнини и наднорменото тегло.

6. Не се научаваме да готвим

Наистина е удобно да хапваме в близките заведения, особено когато живеем сами. Но такъв модел на хранене изисква повече пари, а също така вреди на здравето ни. Също така, човек на 30-годишна възраст, който все още не се е научил да готви, изглежда някак си инфантилен и незрял.

7. Не полагаме грижи за здравето си

Не са много тези, които посещават лекари редовно. Все си мислим, че трябва нещо много да ни заболи, за да потърсим помощта на специалист. Така отлагаме с месеци и дори години посещението при лекар, до моментът в който проблемът вече е твърде сериозен.

8. Използваме уеб-сайтове за запознанства

Много пъти ни се иска докато станем на 30 години да сме създали вече семейство, а има такива, способни да изпаднат в паника, че още нямат партньор например. Така се започва висенето на хиляди часове пред сайтовете за запознанства, чатове, обяснения в любов и т.н. Идва момент, в който този процес става необратима рутина, но любовта не е намерена. Така че, помислете за реалните срещи!

9. Живеем за момента.

Съвсем в реда на нещата е, докато учим да работим на непълно работно време. Но когато вече сме пораснали, това може да бъде опасно. Едва ли работодателят на нашите мечти, ще се развълнува от факта, че не сме свикнали по цял ден да работим и нямаме почти никаква кариера. Така че… е дошло време да помислим и за бъдещето.

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Две съдебни заседания по дела са насрочени за днес срещу…