НАЙ-НОВИ:

9-годишно дете е заразено заради безотговорността на вуйчо си

Дете на 9 години е положително за коронавирус. Това стана ясно на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб, създаден заради коронавируса.

Вуйчото на детето, който също е извън България, е бил контактен със сестра си, която също е заразена, добави Мутафчийски. Според него това е пореден случай на върховна безотговорност.

Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол. “Това е големият проблем на туристическите ни фирми – в стремежа си да запазят бизнеса си, приемат хора, които са безотговорни”, каза ген. Мутафчийски.

“Благодаря на всички български граждани, които разбраха сериозността на положението и се съобразяват с разписанията. Не се разхождат излишно и правят само най-необходими мероприятия, свързани с ежедневните нужди. Това ни дава възможност и ние да не бъдем прекалено твърди в изискванията”, призна той.

“Не мога да спестя и благодарността за подкрепата на обществото, изразена с един съвсем безобиден акт, но е много показателен – с ръкоплясканията за медиците ни”, каза той. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Един син не може да си прости: Все татко ми…