НАЙ-НОВИ:

80 г. от рождението на Владимир Висоцки (видео)

Юбилеят на обичания актьор, поет и певец Владимир Висоцки ще бъде отбелязан с музикален спектакъл в Държавния Кремълски дворец в Москва утре. Популярният руски бард щеше да навърши 80 години на 25 януари, припомня БТА.

[ad id=”263680″]

Всички билети за “Висоцки. Раждането на легенда” са разпродадени.

Представлението беше създадено преди година и за първи път беше поставено на сцена за 79-годишнината от рождението на Владимир Висоцки.

Ден преди юбилея му, продажбите на сборниците и книгите на поета са се увеличили девет пъти. Най-търсени са сборник със спомени от приятели и колеги на актьора, издаден през 2017 г., и авторската му стихосбирка “Аз не обичам”.

[ad id=”218001″]

Владимир Висоцки е роден на 25 януари в 1938 г. в Москва. Завършва обучението си в студията към московския музикален театър “Станиславски и Немирович-Данченко”, след което е приет в Театъра на Таганка. Най-ярката му роля е на Хамлет в едноименната шекспирова трагедия.

Най-известните филми, в които участва, са “Мястото на срещата не се променя”, “Малките трагедии”, “Интервенция”, “Вертикал”, “Служили двама другари”, “Приказка за това как цар Петър оженил своя арап”, “Кратки срещи”, “Лошият добър човек”.

[ad id=”218548″]
image1 (9K)

Висоцки влезе в историята като автор и изпълнител на песни. Умира в Москва на 25 юли 1980 г. на 42 години. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Зам.-главният прокурор Ася Петрова се надява, че службите работят по…