НАЙ-НОВИ:

8 мита за здравословното хранене

#1 Храненето след 18.00 часа е вредно

Да, може би е било вярно пред век, но сега нещата стоят по малко по-различен начин. Сега почти всички лягат късно и спазването на това правило е престъпление срещу тялото ви. Истината е, че не трябва да се яде 3 часа преди лягане. Опитайте се да си подготвяте лека вечеря с  нискокалорични ястия.

[ad id=”225664″]

#2 Мазнините са вредни

Много хора все още смятат, че мазнините са вредни за организма. Но всъщност без тях е  невъзможно да има правилен метаболизъм. Без помощта на мазнините не се усвояват някои витамини и това води до проблеми с черния дроб и по-бързото стареене на кожата. Но това съвсем не означава, че трябва да се тъпчете с пържени картофи, майонеза и торти. Има полезни мазнини, които може да получите чрез консумацията на ядки, зехтин, ленено семе, фъстъчено масло, авокадо, риба и някои други продукти. Те насищат организма много добре и притъпяват чувството на глад.

#3 Ако храната е “органична” – тя е полезна

Ако на опаковката на даден хранителен продукт е е написано “органичен“, то това само означава, че в него няма ГМО, пестициди, както и различни добавки. Но той по-нищо не се отличава от неговия аналог – само, че е по-скъп.

[ad id=”263680″]

#4 По-малко въглехидрати

Простите въглехидрати или “бързите”, както още ги наричат, наистина трябва да се ограничават. Те се намират в захарта, белия хляб и картофите. Тези, които искат да се хранят здравословно, трябва да  ядат сложни въглехидрати. Те присъстват в зърнени храни, бобови растения, плодове, зеленчуци, билки.

#5 Зеленчуци и плодове губят всички витамини, ако са замразени

Грешка! Благодарение на модерните технологии, ние имаме възможността да замразяваме продуктите и да се запазят до 90% от хранителните им вещества.

#6 Фрешът е също толкова полезен, колкото и плодовете

При изцеждане (механично или ръчно) се губят много хранителни вещества. Повечето сокове съдържат малко диетични фибри. Поради това е добре да се ядат плодове и зеленчуци, вместо да се пие сок, ако е възможно.

[ad id=”236993″]

#7 Трябва да се храним разделно

Учените не са доказали, че разделното хранене ви помага да отслабнете и е полезно за вас. Тези, които са отслабнали чрез този метод, вероятно добре са съчетавали полезни продукти в менюто си.

#8 Има връзка между храненето и кръвната група

Учените смятат, че няма връзка. Нетърпимостта към някои храни не се дължи на кръвната група на човека, а от нарушения в имунната му система. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
По време на Великдендските празници, от 18-и април (понеделник) „БДЖ…