НАЙ-НОВИ:

8 части от облеклото, които ще изглеждат много по-добре в кошчето, отколкото на вас

Тази статия може сериозно да навреди на вашия вътрешен бълхарник, но моралното задължение ни задължава e да го публикуваме. Един ден определено ще кажете благодаря за празните рафтове в килера, на които е толкова приятно да поставяте нови неща. Междувременно разгледайте този списък с напълно безполезни вещи, от които е време да се отървете.Ние вече почистихме своите шкафове.
1. Подаръци на близки, които не харесвате
Колкото и да обичате майка си, приятелка, баба или свекърва, не е нужно да обичате всичко, което са ви дали. Ако шалът, подарен от чиста душа, прави тена ви болезнен, а роклята, която получихте за рождения си ден, прилича повече на униформата на момиче с лесна добродетел, не е необходимо да ги носите и да разваляте настроението и образа си. Основното е да приемете подаръка с усмивка, а това, което ще направите с него по-нататък, е съвсем различна история, която не характеризира отношението ви към дарителя. Можете с чиста съвест да продавате, дарите за благотворителност или дори да изхвърлите неподходящата вещ.
2. Много официални рокли
Купувайки празнични, цветни рокли, поли или костюми, трябва да сте наясно, че е малко вероятно да носите това нещо отново. Ето защо, ако не сте готови да купите нещо за една вечер, помислете дали да не вземете нещо подходящо под наем или да изберете по-неангажиращо облекло, което може да се използва многократно. А онези празнични рокли с ярък дизайн, извивки и плохички, които някога ви направиха парти звезда, има смисъл да се пуснат за продажба в сайтове, където хората купуват употребявани вещи или просто ги изхвърлете – особено ако дрехата е пострадала в танц или от заблудена чаша червено вино.

3. Бяло бельо
Бялото бельо е парадоксална вещ. От една страна, всяка жена има бикини и сутиени с бял цвят, от друга, това е абсолютно безсмислен предмет на гардероба. Защо? Има няколко причини за това.
Белите елементи бързо губят свежия си вид и придобиват сив или жълт оттенък. Освен това белите бикини и сутиени са много забележими под всякакви светли и тъмни дрехи. Ако не искате да покажете на света всичко, което е под роклята ви, изберете телесно и бежово бельо, оттенъкът на което приблизително съответства на цвета на кожата ви.
4. Необмислена скорошна покупка
Не спорим: боли да се сбогувате с неща, които току-що са се появили в гардероба ви. Но животът понякога носи изненади под формата на стърчащи гвоздеи, нестабилни чаши кафе и срамежливи деца. Ако нещата не могат да бъдат възстановени, най-добрият изход е да се примирите с него, да изхвърлите новото, но съсипано и да продължите да бъдете по-внимателни.
5. Облекло, което не предизвиква приятни емоции
Специалистът по маркетинг Аластър Томбс от Университета на бизнес училището в Куинсланд ни уверява, че отрицателните емоции, свързани с облеклото, могат да пробудят у нас неприятни емоции, когато го носим отново. Той смята, че е важно да се отървете от неща, които напомнят за тъжни моменти. Когато една жена отваря килера и вижда дрехи, в които е преживяла травматични или досадни събития, това се отразява негативно на нейното настроение.
6. Дрехи за вилата
Повечето имат рафт в килера, на който съхраняват вещи, изрисувани с маркери, дупки, петна, пробити колене, избелели и зацапани. Без значение какъв “мръсен” бизнес смятате да правите, не забравяйте за самочувствието и не носете каквото ви попадне.
Съветваме ви да направите 2 комплекта дрехи, които добре пасват на вас и нямат видими дефекти, а останалите изпратете в кофата за боклук и повече нищо да не складирате.

7. Фалшиви марки
Ние не сме членове на моралната полиция, така че няма да се докосваме до моралната страна при купуване на фалшиви предмети. Просто искаме да поговорим за това как подобни дрехи могат да повлияят на психологическия портрет и поведението на собственика им. Група учени откриха, че носенето на фалшификати има пагубно влияние върху представата ни за себе си. Създавайки си фалшив образ, ние сме по-податливи на мошенически действия и дребни измами. В допълнение, ние ставаме по-цинични и се доверяваме на хората по-малко.
8. Стари бижута
Дори класическите бижута понякога не издържат теста на времето и излизат от мода. Какво можем да кажем за бижутата, които обикновено се създават, като се вземат предвид най-новите тенденции, а те се променят със скоростта на светлината. Съветваме ви от време на време да погледнете критично бижутата си и да прецените дали те все още могат да се носят, без да се компрометира имиджа ви. Ако пръстените и обеците недвусмислено намекват, че отдавна им е време за покой, по-добре е да дадете тези съкровища на децата за игра.

Превод от руски: Зарата Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Времето, прекарано с близки и приятели в заведение, ни носи…