НАЙ-НОВИ:

,,8 минути и 19 секунди“ – лятно кино в Стара Загора на 1 август на Форума

Седмият сезон на националната кампания за възстановяване на летните кина в България – ,,Пътуващо лятно кино с БНТ1“ продължава с прожекция в Стара Загора. На 1 август (сряда) от 21:00 часа в Античния форум Августа Траяна жителите и гостите на града ще имат възможност да гледат филма ,,8 минути и 19 секунди“.

[ad id=”225664″]

Премиерата на копродукцията на Българската национална телевизия и VIP Media Film се състоя в рамките на 22-рия София Филм Фест в началото на годината. ,,8 минути и 19 секунди“ е дебют в пълнометражното игрално кино на най-четения български писател Георги Господинов. Лентата е съставена от шест късометражни филма, базирани върху новели на сборника ,,И всичко стана луна“, реализирани от различни авторски екипи.

Разказите, които са екранизирани в жанра филм-омнибус, са представени от едни от най-интересните режисьори в новото българско кино – Петър Вълчанов („Обащиняване“), Кристина Грозева („Дъщеря“), Надежда Косева („Старецът и морето“), Владимир Люцканов („Закъснелият дар“), Любомир Младенов („Лицата от последните дни“) и Теодор Ушев („Кристин, която маха от влака“). Впечатляващ е и актьорският състав, взел участие в продукцията: Ирмена Чичикова, Светлана Янчева, Симон Варсано, Иван Бърнев, Китодар Тодоров-Кито, Цветан Алексиев и Христо Димитров-Хиндо.

Освен филма ,,8 минути и 19 секунди“ по време на прожекцията в Стара Загора, ще бъдат показани и още две продукции – детският късометражен филми ,,Пеперуди“ (продуцент No Blink“) на режисьора Стефани Райчева, с участието на актрисата Койна Русева и филмът ,,Дебют“ на режисьор Далибор Матанич на общоевропейската кампания на Европейския съюз ,,EU&ME‘‘. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На 28 юли към полунощ, на входа на прохода "Шипка"…