НАЙ-НОВИ:

7 тайни, които катаджиите крият от нас

Ние не искаме да нарушаваме закона. Не искаме да го нарушавате и вие. Спазването на правилата за движение по пътя е изключително важно и задължително за всички.

Сега обаче ще ви разкрием някои от тайните, които само катаджиите си знаят и не искат шофьорите да ги разбират.

[ad id=”225664″]

 

kat1

1. Стационарните камери не виждат коли със скорост над 250 км/ч. Колкото и космически да звучи, водачите, профучаващи бясно край радара на шосето, остават незабележими.

2.Дрегерът трябва да е годен и задължително да е собственост на МВР. За всеки дрегер полицаят е длъжен да носи документ, в който пише вида му и кога е минал за технически преглед.

3.Радарът не може да ви засече, докато се намирате в тунел. Независимо дали камерата на КАТ е стационарна, или мобилна, дори и да е поставена наблизо, до изхода на тунел, тя не може да улови правилно обратния сигнал, който се отразява от стените

4. Мобилните камери всъщност не могат да снимат нощем. С подобна възможност разполагат единствено стационарните камери, които имат светкавица.

[ad id=”225664″]

5.Градското видеонаблюдение не може да определи вашата скорост. Видеосистемите по улиците в София и останалите по-големи градове не са радари. На база на техни клипове не могат да бъдат съставяни електронни фишове за скорост.

6. Винаги изисквайте фиш за нарушения, които се наказват с глоба до 50 лева. Ако ви хванат в нарушение и сте съгласни с вината си, настоявайте да ви напишат фиш, а не акт

7. Не всеки полицай има право да пише акт или фиш. Вгледайте се внимателно в униформата, името, фамилията и длъжността на полицая, който ви е спрял за проверка

И един съвет от нас – НИКОГА не шофирайте след употреба на алкохол!

Източник: actualno.com Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Бездомна котка се вмъкнала в двигателното отделение на автомобил за…