НАЙ-НОВИ:

7 изненадващи приложения на маслото

Маслото е един от най-използваните продукти в ежедневието.

Готвим с него, правим сандвичи. Освен като полезна съставка в кулинарията обаче, то има и множество приложения в ежедневието, пише Economic.

Маслото е основна част от приготвянето на множество десерти, печива и готвени ястия. Вижте как може да използваме маслото извън кухнята:

1. Предпазете сирената от мухъл – всеки път като използвате сирене, намажете изрязания ръб с масло.

2. Премахнете мастило от ръцете си – намажете масло на ръцете си, а след това използвайте вода и сапун.

3. Нарежете лепкавите храни с лекота – ако се налага да режете лепкави храни с нож, намажете го с масло, за да не остава храна по ножа.

4. Когато се налага да гълтате големи хапчета – ако имате проблем с преглъщането на големи капсули, хапнете малко масло и веднага след това изпийте хапчето.

5. Масло срещу скърцащи панти – маслото за готвене е чудесно решение ако нещо у дома скърца.

6. Масло срещу суха коса – полезното действие на маслото за справяне със суха кожа и коса е наистина голямо. То подхранва и дава блясък на косата и кожата, когато се използва в маски. Използвайте го и като балсам за устни.

7. Сложете масло в кафето си – колкото и странно да звучи, някои любители на кафе добавят масло към напитката си вместо мляко или сметана. То е особено популярно сред хората с кето диета, която подчертава високо съдържание на мазнини. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

image1 (9K)
loading...

Вашият коментар

Виж още:
Бързо хранене. То е евтино, удобно и достъпно навсякъде. За…