НАЙ-НОВИ:

7 храни и напитки, които не трябва да държите в хладилник

Не всички храни и напитки трябва да се съхраняват в хладилника, категорични са специалисти. В него някои от тях губят вкуса, аромата и дори хубавия си външен вид, когато повърхността им почернее, пише gotvach.bg Пример за това са босилекът, кафето, хлябът и динята. Представяме ви 7 храни и напитки, които никога не трябва да съхранявате в хладилника.

[ad id=”225664″]

Домати

Колкото и странно да ви звучи, доматите не бива се съхраняват в хладилника. За да се убедите в това, направете експеримент. След като ги закупите, поставете един домат в хладилника, а друг оставете извън него. След един ден ги изпробвайте. Ще разберете, че този, който не е съхраняван в хладилника, ще има по-добър вкус. Това се дължи на факта, че студеният въздух спира процеса на зреене. Ниската температура също променя структурата на доматите. Дръжте доматите извън хладилника. Купувайте толкова, колкото сте сигурни, че ще можете да изядете за ден, два.

Босилек

Изследванията показват, че не е добре да съхранявате босилека в хладилник. Той ще поеме всички миризми на другите продукти в хладилника. Тогава качеството на тази подправка ще се влоши. Най-добре може да съхраните босилека, ако го поставете в чаша вода, като цвете.

[ad id=”263680″]

Картофи

Ако държите пресни картофи в хладилника, ниската температура ще превърне нишестето им в захар. Така те ще заприличат на варени. Най-добрият начин за съхранението им е в хартиен плик на хладно в килера или в мазата, ако е суха.

Хляб

Много хора смятат, че ако поставят хляба в хладилника, неговите качества ще се съхранят по-дълго. Това обаче не е вярно. Ниската температура ще накара нишестето в него да кристализира много по-бързо и това значително ще намали вкусовите му качества.

[ad id=”236993″]

Кафе

Кафето, подобно на босилека, има свойството да поема всички миризми на другите продукти от хладилника. Най-добрият метод да съхраните неговия силен и свеж вкус е да го държите в добре затворен съд в тъмен шкаф.

[ad id=”236999″]

Диня

Установено е, че дините, съхранявани извън хладилниците, имат много по-силен антиоксидантен ефект. Те са и много по-вкусни.

Банани

Бананите са тропически плодове и затова ги съхранявайте на топло. В хладилника те почерняват, а процесът на зреене в тях спира. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с убедителен успех участието…