НАЙ-НОВИ:

7-местната “умна” смарт кола, два пъти по-евтина от американската, е предизвикателството от Китай

Китай отправя поредно предизвикателство към американските технологии с най-новата разработка на местна интернет компания – смарт автомобил.
[ad id=”225664″]

Базираната в Шанхай компания представи предимствата на 7-местната “умна” кола пред американския ѝ аналог. Китайският автомобил е и почти двойно по-евтин от американския. Не е за подценяване и държавната субсидия за електрически автомобили, която допълнително ще свали цената, твърдят от компанията.

[ad id=”263680″] “Това, което прави колата специална, е фактът, че тя е интернет продукт. Ние разработваме цяла система въз основа на изискванията на клиентите”, обясни Жу Джанг, вицепрезидент на интернет компанията.

Новият модел, слязъл от конвейера на 16 декември, е снабден с цялостна система на управление, в това число функции за шофиране на магистрала и в задръствания, както и автоматична система за аварийно спиране. Колата предлага и екстри за комфорт – регулира температурата в купето, пуска музика по гласови инструкции и дори прави снимки.
За допълнително удобство компанията ще изгради специални станции, където може да замените изтощените батерии за три минути, а ако закъсате на пътя, мобилен екип ще ви предостави пълна батерия на място. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Старозагорските Волни Ездачи от Мото-туристическия клуб направиха страхотна изненада на…