НАЙ-НОВИ:

65 новозаразени отчита Оперативният щаб за денонощие в страната. 2069 са общо заразените с коронавирус у нас

65 новозаразени отчита Оперативният щаб за денонощие в страната. 2069 са общо заразените с коронавирус у нас. 25 от новозаразените са приети в болница.

В страната общи 365 пациенти се лекуват в болниците, като 51 се намират в интензивни отделения.

Девет са новите случаи на деца. В София са установени със заразата 6 деца, в Разград две и във Видин едно.

Трима лекари, три медицински сестри и един санитар са новозаразените медици. Новозаразените медици са в Пазарджик, Плевен, Пловдив и Сливен.

Секретарят на Оперативния щаб изрично подчерта, че разхлабването на ограничителните марки не трябва да бъде съпроводени с неглижиране на санитарните и хигиенни мерки в лечебните заведения и на мерките са безопасност от страна на гражданите.

Нови 23 са излекуваните пациенти докладва Шабът.

96 са вече жертвите на коронавируса у нас. Тази нощ е починал 80-годишен мъж, лекувал се в “Пирогов”. Той е бил с артериална хипертония и в състояние след операция на тумор на пикочния мехур. 66.8 е средната възраст на починалите пациенти с COVID-19 у нас.

Запазва се огнищният характер на разпространението на коронавируса, според доцент Димо Димов, което позволява проследяване на епидемиологичните връзки. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
  Шефът на правителствената пресслужба - Севдалина Арнаудова, заяви официалната…