НАЙ-НОВИ:

6 причини, поради които не трябва да публикувате снимки на децата си в Интернет

В тази епоха на социални мрежи, мнозина чувстват непреодолимо желание да поставят децата си “на стената”, за да покажат колко са сладки, интелигентни, и колко се гордеят с тях. Но малко от тях се замислят, че сега най-опасните за децата хора “работят” само в интернет.

За сигурността на децата ви предлагаме списък от мерки, които, въпреки че може да изглеждат малко пресилени и излишни, могат да помогнат да се избегнат тези рискове.

[ad id=”225664″]

Трябва да знаете, че това не означава, че трябва да бъдете параноик и напълно да скриете децата си. Не. Просто бъдете благоразумни и спазвайте границите в тази “инстаграмна” и фейсбук епоха.

1. Не поставяйте местоположението си в снимките

Не публикувай данни за местопребиваването на детето – дали това е училище, спортна зала или на кръжок по шеф и кройка. Някои индивиди могат да използват информацията за престъпни цели, лесно да проследят пътя, от където детето обикновено се движи.

2. Не качвайте снимки, които разкриват хобито на детето

Узнавайки какво обича и от какво се интересува детето, недоброжелателите ще могат лесно да го заблудят и примамят на каквото и да е място и ситуация.

3. Премахнете всички изображения, които могат да предоставят официални данни за детето

[ad id=”225664″]

Това изглежда малко абсурдно. Но има хора, които обичат да се хвалят в интернет с прясно издадени паспорти и други документи. Имайки цялото име и номера на важен документ, недоброжелателят може лесно да разбере къде детето живее и учи.

4. Не качвайте снимки, където децата ви са полуоблечени, без значение колко са сладки и невинни.

Може би за вас и семейството ви тези снимки ще изглеждат невероятно смешни и забавни, но някои “болни” хора могат да погледнат на тях със съвсем други очи.

5. Не споделяйте снимки, от които децата ви в бъдеще ще се срамуват

Със сигурност има много снимки от детството ви, които като гледате, се чудите, какво родителите ви са си мислили, когато са направили тези снимки. А в нашето детство не е имало интернет, тези снимки е можело да се видят само от близки хора. Но децата ни не са предпазени от това: всяка снимка може да стане общодостъпен компромат или неприятен спомен за цял живот.

[ad id=”225664″]

6. Избягвайте публикуването на снимки на детето си с други деца

Преди да качите снимка на приятелите и съучениците на детето си, мислете за това, дали техните родители ще са съгласни. Вие не сте отговорни за техните деца, и на проблема с намирането на информация за тях в интернет – това не е ваша отговорност.

Не забравяйте, че когато се опитвате да публикувате снимка на детето си в социалните мрежи, дори и да го споделите само с приятелите си, трябва да сте наясно, че от този момент тя не е вашата снимка, а на публичното пространство, което всеки може да използва за користни цели. Бъдете внимателни и винаги мислете за безопасността на децата си.

От руски: Зарата Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Ново нападение с нож срещу пътници във влак беше извършено…