НАЙ-НОВИ:

6 начина за естествена детоксикация с храна

Голяма част от имунната ни система е концентрирана в чревната флора. Ако полезните бактерии в червата не са в достатъчно добро състояние, детоксикирането на организма и предпазването му от болестотворни процеси се затруднява. Можем да помогнем на тялото си със силата на храната. Някои храни имат невероятни ползи в детоксикирането.

Ето кои са те:

Авокадо за детокс на черния дроб

Високият холестерол може да причини омазняване на черния дроб или стеатоза. Авокадото съдържа полезни мазнини, които блокират токсичността на клетките на черния дроб и могат да допринесат за понижаване на лошия холестерол. Включвайте авокадото по-често в менюто си.

Ананасът понижава холестерола

Активното вещество в ананаса – бромелаин, има свойството да разгражда мазнините и мастните натрупвания. По този начин тялото ни успява правилно да разгражда протеините и да освобождава енергия. Правилният метаболизъм е от ключово значение за контрола на холестерола. Ето защо ананасът е много полезен за понижаване на кръвното налягане, сърдечносъдовия риск и образуването на плаки по съдовете.

Киселото зеле детоксикира и прави кожата по-чиста

Ферментиралите храни са много полезни за здравето на чревните бактерии. Те ги подхранват и доставят важни фибри, от които тялото има нужда. Това прави усвояването на витамини и минерали по-лесно за организма. Резултатът е повече енергия и нормален естествен детокс на тялото.

Пресните и сушените кайсии облекчават запек

Запекът причинява задържане на токсини в тялото. За да облекчите изхождането, наблегнете на пресните и сушени кайсии. В тях, както и в други сушени плодове, има изобилие от фибри, които подхранват бактериите в червата и ускоряват техните движения.

Грейпфрут за енергия и топене на коремни мазнини

Грейпфрутът има свойството да подсилва метаболизма и да насърчава редукцията на излишни мазнини, особено около корема и талията. Тези мазнини са и най-опасни за здравето. Те повишават риска от метаболитен синдром, инсулинова резистентност и диабет. Намаляването на коремните мазнини е от ключово значение за здравето и отслабването.

Краставицата освежава дъха

Краставиците са съставени предимно от вода и фибри. Те са прекрасно средство да детоксикирате цялото си тяло. Полезни са и за прочистване на устната кухина от бактерии, оставящи лош дъх. Краставиците стимулират образуването на слюнка, която прочиства устата от остатъците от храна.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В политиката инатът на никого не е дал добро. Това…