НАЙ-НОВИ:

54-годишен с 1550 литра дизелово гориво вкъщи и в колата, заловиха при специализирана операция на полицията

На 11.10.2019 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, ОДМВР – Стара Загора, е проведена специализрана полицейска операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки (горива)

В хода на операцията в Гурково е спрян т.а. “Фиат”, управляван от 54-годишен мъж от гр. Гурково. При извършената проверка е установено, че товарният отсек на автомобила е оборудван с 6 бр. метални варели с вместимост по 200 л. всеки от тях и монтирана 12 волтова електрическа помпа за източване на горива, а три от варелите съдържат общо 480 л. дизелово гориво, за което водачът не разполага с документ за произход и платен акциз.
Малко по-късно на същата дата, при извършена проверка в двора на къщата, обитавана от мъжа, в гр. Гурково, са намерени множество метални варели, ПВЦ бутилки и туби, съдържащи общо 1070 л. дизелово гориво без документи за произход.
Иззетото общо количество гориво е 1550 литра. За случая е уведомена ГД “Митническо разследване и разузнаване”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Казваш, че търсиш игла в сеното, но не си видял…