5000 лева очакват победителя от волейболния турнир за Купата в Стара Загора

Трескава подготовка кипи в Общинска спортна зала „Иван Вазов“ (Стара Загора) преди Коледа. Домакините от ВК „Берое“ (жени) дебютно приеха домакинството на Турнира за „Купа България 2017“ в края на годината. Лично президентът на клуба Васил Аргиров предостави от Варна специална настилка за мачовете от Турнира за националния трофей-терафлекс. Дворецът на културата и спорта предостави чрез управата си над 1100 кв.м. волейнастилката, върху която играха и играят  „трикольорите“, а нарочно изработена дървена настилка-дюшеме вече е положена като основа на терафлекса. Спортните канали на Нова ТВ ще предават на живо мачовете от зала „Иван Вазов“ в дебютното участие на Областна Стара Загора в най-престижния турнир при волейболистките.

[ad id=“263680″]

Спорът за Трофея е изтеглен по-рано, с оглед на предстоящите международни изяви през следващата 2018 година и домакинството на страната ни на Световното първенство за мъже, поясни вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев. Той и представителят на спонсора, която е бетингова компания  – Емил Кънев, обявиха продължаване на сътрудничеството за второто поредно издание на надпреварата. Домакините от Стара Загора получиха безспорно признание за своя хъс и професионализъм в лицето на Васил Аргиров и Деко Григоров. Треньорът Страхил Балов ще разчита в последните за годината двубои на опитната Йоана Николова, а извън подуима са Нора Богданова и Цветелина Заркова.

Спонсорът ще осигури чек от 5000 лева за победителките, ще има и изненади за публиката.

Победителят от Турнира добива право на участие в „2018 CEV Challenge Cup”. В случай, че победителят в турнира е и шампион на България (който участва в „CEV 2019 Champions League”), то в този случай това право отива при класиралият се на 2- ро място от турнир „Купа България“.


image0 (9K)