НАЙ-НОВИ:

5 682 906 лв. европари спечелил кметът Ради за пътя Костенец – село Костенец – вили Костенец. Един камък не е поместен

През май миналата година Радостин Радев е спечелил 5 682 906 лв. без ДДС по европейска програма за реконструкция и рехабилитация на общинския път Костенец – село Костенец – вили Костенец, показват документи. Който е минавал по него, е видял и усетил дупките и това че камък дори не е поместен.

Още 412 865 лв. кметът Радев взел за подмяна на съществуваща водопроводна мрежа в Костенец по ул. “Патриарх Евтимий” и пл. “Константин Костенечки”, ул. “Христо Ботев”, ул. “Св. Иван Рилски”, ул. “Липа”, ул. “Шипка” до ул. “Бреза”, ул. “Бачо Киро”, ул. “Св. Георги”. Също миналата година Общината пусна обществена поръчка за закупуването на нов 4х4 лек автомобил на лизинг за 18 000 лв. без ДДС, който е за нуждите на Кметството.

Както ЗАРАТА писа, Радев е арестуван рано тази сутрин за корупция, без да се уточняват точните параметри на обвиненията. “Буквално по гащи са го хванали, вдигнали са го от леглото”, твърдят местните хора.

Полиция е струпана в момента пред дома на Радев, изнасят разни неща и не допускат външни хора, видя човек на ЗАРАТА. Пред кметството също е пълно с ченгета. Знае се, се извършват обиски и общината от сутринта е блокирана и не работи. Тук са екипи на Специализираната прокуратура, КПКОНПИ, както и СДВР.

Радев е едно от знаковите лица на БСП, подкрепян лично от Кирил Добрев, който отговаря за София-окръг по партийна линия.

В града е известен с прозвището Кради Крадев.

Свързан текст:

Ексклузивно от Костенец! Защо местните са кръстили кмета си Кради Крадев Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Не стихват масовите протести в Хонконг срещу законопроект, който предвижда граждани на автономния…