НАЙ-НОВИ:

5 неща, които състаряват преждевременно

Дълго можем да изглеждаме по-млади и телата ни да функционират като много по-млади от реалната възраст, ако успеем да намерим баланса и да не допускаме пет фактора често в ежедневието си

Стрес

Според експерти стрес факторът е първата причина за преждевременно стареене на тялото като цяло и на кожата в частност.

Липса на качествен сън

Ежедневния стрес е фактор, номер едно. Особено ако не можем да намерим достатъчен баланс между работа и почивка, между напрежение и отпускане. Добре е да знаем, че информацията от джаджи всъщност пречи на тялото да се отпусне напълно, дори да сте полегнали на дивана, а се отразява и през нощта.

Резултатът е липса на истински рестарт, а по време на сън в тялото активно се произвеждат хормони на младостта и красотата: мелатонин и хормони на растежа. За да предотвратите процеса на преждевременно стареене, трябва да спите достатъчно, препоръчително е да заспивате преди полунощ.

Отпусната мускулатура

image1 (9K)

Липсата на мускулно натоварване води до загуба на мускулен тонус, провисване и в крайна сметка до телесно стареене. Не става въпрос само за естетика – всички системи на организма започват да работят по-лошо, с намален капацитет, включително вътрешните органи. Учените отбелязват, че всяка мускулна дейност допринася за производството на хормони, които осигуряват на тялото младост.

Лошо хранене

На първо място, експертите свързват използването на продукти с дълбока обработка, както и трансмазнини, с ранното стареене на съвременните хора. Тази храна не осигурява на клетките необходимия брой микроелементи и в резултат на това без правилно хранене клетките започват да работят по-лошо.

Лоши навици

Под лоши навици в този случай, се разбират основно навиците, които предизвикват у нас депресивни възприятия за реалността. Те могат да са различни за различните хора, но депресивното възприемане не само ни прави нещастни по-често от необходимото, не само се отразява на работата на мозъка ни, а от там и на цялото тяло, но дори полага специфична мимика на лицата ни, правейки ги по-възрастни.

zdrave.to Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
От Районна прокуратура–Стара Загора съобщават, че 30-годишният Б. Ю. е…