НАЙ-НОВИ:

5 лесни начина да се спасите от хъркането

Случвало ли ви се е да се мъчите да заспите в една стая с човек, който хърка като дъскорезница? Съгласни сте, че е невъзможно да се наспи човек в такава шумна компания.

[ad id=”263680″]

А може би и вие понякога пречите на близките да заспят? В такъв случай се опитайте да се възползвате от един от следващите съвети, които помагат лесно да се избавите от хъркането в домашни условия.

1. Постарайте се преди сън да не пиете алкохолни напитки. Те допълнително разслабват мекото небце, в резултат на което хъркането се усилва. Специалистите смятат, че 6-7 часа преди сън трябва да се въздържаме от алкохолни напитки, дори и от бира.

2. Свикнали сте да спите по гръб? Задължително слагайте под главата си висока възглавница. В това положение рискът от пропадане на мекото небце намалява значително. Между другото най-естествената за човек поза за сън е страничната. Тя е и най-ефикасна срещу хъркането.

[ad id=”225664″]

3. Нарушения на дишането могат да предизвикат и някои лекарства. Към тези препарати се отнасят антихистамините, сънотворните и транквилантите. Преди да започнете да приемате медикамент попитайте лекаря как действа той на дихателните пътища.

4. Понякога причина за хъркането може да бъде обикновената хрема. Тук всичко е ясно – необходимо е просто да се излекува простудата.

5. И най-важното – наспивайте се! Запомнете, че хората, които спят малко или спят лошо, страдат много по-често от хъркане, в сравнение с тези, които си почиват достатъчно.

Източник: Zdrave.to За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Единственият член на рода Setonix е куокатa, известен също като…