НАЙ-НОВИ:

450 000 лв. кръвнина поискаха роднините на убитата Виктория Маринова от Северин Красимиров

Близките на жестоко убитата русенска тв водеща Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. кръвнина от обвинения в убийството й Северин Красимиров. В съда бяха внесени три граждански иска – от майката, от бащата и от дъщерята на убитата.

Подсъдимият за смъртта на Маринова запази пълно мълчание

пред журналистите в съда. Пред магистратите обаче той призна вината си. „Съжалявам много! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината! Знам какво е, и азз съм израснал без баща! Това е”, пророни обвиняемият.

Майката на Северин – Надежда пристигнала за делото от Германия. В коридора на Русенския окръжен съд тя започнала да се тръшка на земята с

викове и писъци: “Селяйдин, какво стана.”

Наложило се е охраната да се намеси и да я изведе, съобщава “Монитор”.

Защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му. Прокуратурата и частните обвинители настояват обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния –

убийство, изнасилване и блудство,

като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че

мотивът за убийството на Маринова е сексуален.

Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи. Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясняват, че защитата на обвиняемия е внесла искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие.

Красимиров е признал всички факти и обстоятелства

в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Най-богатият човек на Дания Андерс Холх Полсен и съпругата му…