НАЙ-НОВИ:

Ясно е вече кой от водачите е виновен за катастрофата с петте трупа

За ужасяващата катастрофа с петима загинали, между които две дечица, ЗАРАТА ви информира вчера. Става въпрос за челен сблъсък между двата автомобила на прав пътен участък с маркировка и мантинели.

Борислав Борисов началник на полицията в Омуртаг даде подробности за трагедията, цитиран от bTV.

“Рено Каджар” със софийска регистрация с един шофьор, а в другата кола – Ситроен семейство с две деца на 3 и 10 години. Рено-то влиза в пътната лента на правомерно движещия се Ситроен и се блъскат”, поясни той.

Гл. инспектор Иван Стефанов, началник на пътна полиция уточни, че водачът, който е пътувал от Варна за София рязко губи контрол и навлиза в платното на другия. “Единият от автомобилите се е движел с 90 км, по данни на очевидец, който се е движел след него”, посочи униформеният. “Двамата шофьори са правоспособни, взета им е кръвна проба. Единият има нарушение от 2012 г., другият от 2010 г., горе-долу културни водачи”, допълни той.

image0 (9K)

“Образувано е досъдебно производство, ще бъдат извършени всички действия, за да бъде установена причината за катастрофата”, посочи Диляна Стоянова окръжен прокурор на Търговище. Два автомобила участват при сблъска с 5 трупа от вчера на отсечката София-Варна край Омуртаг. Това заяви в ефира на Нова телевизия главен инспектор Иван Стефанов : “Има свидетел на произшествието, който се е движел зад автомобила, който се движи по трасето София Варна”, каза той. “Водачите бяха с обезопасителни колани. Взета им е кръвна проба. Децата бяха в детски седалки, а родителите с колани. Това се отнася и за другия водач”, завърши Стефанов.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...
  1. Ако пътят беше магистрала с разделителна мантинела, челен удар нямаше да има. Сега, след грешката на един – 5-ма мъртви. Тежко е, много е тежко, когато загиват деца! Непростимо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Истински спортен празник организира структурата на ГЕРБ – Център в Стара…