НАЙ-НОВИ:

400 бона задигнаха бандитите, а почти 200 хиляди разпиляха при лудата гонка с полицаите

Бандитите, които извършиха топ обира в склад на фармацевтична фирма в Плевен, са едни от най-опасните в кримиконтингента, коментира БЛИЦ.

Брано и Ицо Томов са направили шеметен удар, като задигнали близо 400 бона от каса, но разпиляха 200 000 лева при луда гонка с полицаи. Имало е преследване, а крадците са арестувани призори в София при съвместна акция на СДВР, ГДНП и ОДМВР – Плевен.

Стана ясно, че обирът е един от най-професионалните, извършвани в България. Всичко се е случило като по филмите.

Двамата апаши са печално известни с полицейските си досиета и с множество криминални прояви. Още през 2014 година Брано и неговите авери Сърбина и Каската са арестувани за мегаобир на бижута, пари и скъпоценни камъни. През 2019 г. Христо Томов е закопчан зрелищно заради кражба на багер в Бургас за близо половин милион лева. Екшън акцията тогава се проведе на столичния булевард “Тодор Каблешков” пред очите на десетки слисани столичани.

По време на процеса срещу него се оказа, че той е свързван с още няколко подобни обира за милиони. Въпреки това Томов тогава се отърва само с условна присъда.

В момента Томов и Брано са задържани в плевенски арест. Ще им бъде гледана мярка за неотклонение, като се очаква съдът да прояви разум и да ги остави зад решетките, защото е много вероятно те да се укрият или да извършат друго престъпление. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Въвеждането на таван на партийните субсидии се отлага за неопределено…