НАЙ-НОВИ:

Над 4 000 участници посреща в събота и неделя Националния събор “Богородична стъпка”

Над 4 000 участници ще посрещнат тази събота и неделя Община Стара Загора и Старозагорските минерални бани, които за 14-и път са домакини на Националния тракийски фолклорен събор “Богородична стъпка”.

Целта на форума е да съхрани и популяризира музикално-песенното и танцово народно творчество и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България. В двата дни на събора ще вземат участие певци, инструменталисти и танцьори от 180 селища в страната, съобщи за Радио Стара Загора Диана Атанасова от отдел „Култура“ в Общината.

Детски пленер „Майсторете ръчички, за радост на всички”, демонстрация с дегустация на „Бабини рецепти“, народни игри за деца и възрастни и надиграване – игри между участниците и предизвикателство към гостите са сред съпътстващите прояви. Участниците и гостите ще могат да посетят и едноименния природен феномен – светилище „Богородична стъпка”.

За осигуряване на максимална безопасност и комфорт на всички присъстващи на събитието, автобусите до с. Старозагорски бани и околните села, ще се движат само по околовръстния път на курорта – пътя през хотелската част.

Автобусите обслужващи линии с № 9, 91, 92 ще спират на спирки: „Армира“ – „Мини Марица-изток“ – „Старозагорски бани-поща“ – „Старозагорски бани-обсерватория“ и ще обръщат на разклона за село Сулица.

Ще бъде осигурен допълнителен курс в събота с час на тръгване 22.00 часа от Старозагорски бани – център, който ще мине и през обиколния маршрут.

Участниците и гостите на празника могат да ползват действащите автобусни линии до с. Старозагорски бани, съгласно утвърдените маршрутни разписания. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Домът на жената е нейно продължение и до голяма степен…