Красимир Балъков: Не искам временни резултати, а да играем модерен футбол

Селекционерът на България Красимир Балъков потвърди тезата си, че иска да вижда националният отбор да играе модерен футбол

Той говори пред медиите в Националната футболна база в Бояна преди евроквалификациите от група А срещу Черна гора (11.10) в Подгорица и срещу Англия (14.10) в София. Припомняме, че България се намира на последната позиция с 2 точки от 5 мача и все още търси първия си успех.

„Единственият ни шанс да се класираме на Европейското е през баражите март месец. Дотогава футболистите ще имат шанс да докажат, че заслужават мястото си в отбора. Искаме да видим кои имат характер и могат да помогнат на националния отбор. Играчи като Николай Михайлов и Николай Бодуров са опитни, отдавна са част от националния отбор и са се доказали. Тези, които не са извикани не са зачеркнати окончателно и имат своите шансове за март месец“, заяви в началото Балъков.

„Най-много ме притесняват оплакванията на доста от основните футболисти в отбора. Това са Страхил Попов, Васил Божиков, Георги Костадинов, който е със счупен нос. Това е, за съжаление, картината и не можем да разчитаме на някои от тези, на които искаме да разчитаме. Марселиньо също има своите оплаквания, но да се надяваме, че няма да има други. В тези мачове искам да видя характер и желание за игра. Нямаме богат материал, но искаме тези, които идват да дават всичко от себе си“, продължи специалистът.

„Искаме да спечелим всеки мач, но напоследък не се получава. С всеки изминат лагер имам все по-добро усещане. Времето ни за работа е малко – разполагам с един ден и половина, което са три тренировки. Малко е, но разчитам на интелигентността на футболистите и тяхната концентрация. Резултатите винаги са важни. Аз изобщо не обичам да губя, но ако искаме да градим нещо за в бъдеще, трябва да се съобразяваме с развитието на модерния футбол. Искам да играем модерен футбол, а не такъв, който 80-90% се играе в нашето първенство. Временните резултати с нищо няма да ни помогнат. От 16 г. разчитаме на временни резултати“, констатира Балъков.

Селекционерът също така разкри, че старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев ще остане да работи с него в националния отбор като помощник.


image0 (9K)