Николай Диков, кандидат за евродепутат: Европа работи за Стара Загора!

Нашата работа е да създадем повече предпоставки, повече условия за инвестиции, по-голяма конкурентоспособност, а това от своя страна да доведе до повишаване на минималната и средна работна заплата.

Това заяви кандидатът за евродепутат Николай Диков днес при посещението си в две от предприятията в Стара Загора, развиващи своята дейност в хранителната и промишлената индустрия. „Европа работи за Стара Загора! Искам бизнесът да се чувства спокоен да инвестира тук“, допълни още той.
„Откакто се помня гръбнакът на Стара Загора е малкият и среден бизнес – всеки един от нас има близки около себе си, които заедно със семействата си са изградили фирма, предприятие, магазин. Европа подкрепя вложените от тях труд, време и средства чрез механизмите за инвестиции и повишаване уменията на работещите в тях“, коментира кандидатът за евродепутат.

В същото време градът ни е с най-ниските данъци за бизнеса като такса сгради и такса смет. Общината запазва тази тенденция, която е в ползва за развитието на региона.

Николай Диков посочи също, че в Стара Загора има много добра бизнес среда и ниска безработица. „Създаването на индустриална зона „Загоре“ заедно с държавата е добър стимул за развитие. Ние търсим производства с висока добавена стойност, търсещи специалисти и предлагащи високи заплати. Стара Загора има потенциал“, категоричен бе кандидатът за евродепутат.
Общинският ръководител на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов също се включи в срещите днес.


image0 (9K)