НАЙ-НОВИ:

34-ма лекари и 49 сестри са с потвърдени положителни тестове за Ковид-19 в румънска болница

Тридесет и четирима лекари от Окръжната болница в град Сучава (Северна Румъния) са заразени с новия коронавирус, предаде агенция Аджерпрес, съобщава OFFNews

От 233 лекари в болничното заведение, 34 са с потвърдени положителни тестове за Ковид-19. Те са настанени в инфекциозната болница в Сучава, а останалите са поставени в 14-дневна домашна изолация.

Министерството на здравеопазването съобщава още, че 49 сестри и санитари от същата болница също са с положителни тестове за Ковид-19 и са хоспитализирани в инфекциозната болница в града.

Екипът на министерството на здравеопазването е решил да превърне Окръжната болница в Сучава в място за лечение на лица, заразени с новия коронавирус, след като там бъде направена дезинфекция.

Министерството е отпуснало пет милиона леи за продължаване на инвестициите и оборудването на новата болница във Фалтичени. Отпуснати са и 750 000 леи на Дирекцията за обществено здраве в Сучава за закупуване на система за молекулярно засичане (Real Time PCR), информира Аджерпрес. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Мъж е загинал при катастрофа между лек и товарен автомобил…