НАЙ-НОВИ:

33 500 първокласници са одобрени да получат еднократна помощ от 250 лева

Крайният срок за кандидатстване е до 15 октомври

До момента родителите на над 33 500 първокласници са одобрени за получаване на еднократна помощ от 250 лева. Общата сума, която държавата отпуска за плащането им, е над 8 млн. лева. Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на откриването на учебната година в Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София.
Министър Русинова уточни, че все още тече кампанията за подаване на заявление за еднократна помощ за първокласници. След това ще стане ясен окончателният брой на подпомогнатите семейства.
От 1 юли тази година помощта се отпуска на семейства, в които средният месечен доход на човек е до 400 лева. Преди това критерият за доход беше 350 лева. Увеличението ще позволи повече първокласници да бъдат подкрепени.
Директорът на училище „Луи Брайл“ Елка Белокапова благодари за дарената 1 тон брайлова хартия от МТСП. Тя ще бъде достатъчна за цялата година, за да може учениците да се справят с обучението си. Училището се посещава от 168 деца. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В предаването "Тази сутрин" по Нова, пред Диана Найденова, Митьо…