Папата с важно обещание към премиера Борисов

Премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск да посети страната ни. Той е обещал до 2019 година да посети България, Румъния или друга балканска държава, съобщи „Нова телевизия“.

Министър-председателят и водената от него делегация бяха на аудиенция при папата във Ватикана.

[ad id=“225664″]

Борисов е изразил почитанията на българския народ към главата на Римокатолическата църква и признателността, че тя е благословила писмеността ни.

На въпрос – какво му е казал папа Франциск, премиерът Борисов отговори: „Да се моля за него, а аз го помолих той да се моли за мен и всички да се молим на Господа да няма война„, каза министър-председателят.

[ad id=“263680″]

България работи неуморно по време на председателство за интеграция на държавите от Западните Балкани и за мирен диалог в региона“, заяви Борисов пред главата на Римокатолическата църква.

Борисов каза пред журналисти, че целта на посещението на папата в България била да не „пада темата за Западните Балкани„. Премиерът каза, че с визатата на папата у нас, темата ще се задържи дълго в световното внимание. „Мисля, че точно това разбра със своята благословия за мир. Искаме да има мир на Балканите и да ги превърнем в строителна площадка“, посочи Борисов.

 


image0 (9K)