Стара Загора ще има своя състезателка по бадминтон на Олимпиадата през октомври

2018-та се очертава като страхотна година за треньора по бадмитон Слънчезар Цанков (от Стара Загора) и състезателката му Мария Делчева.

Мария Делчева неотдавна стана шампион на България. На турнира в Гърция миналата седмица тя и партньорката й на двойки Петра Поланч грабнаха среброто. На турнира в Израел бяха първи, а в Италия – трети. Това означава, че шансът им да влязат в топ 10 на Световната ранглиста и на двойки, е огромен.

В индивидуалното класиране Мария Делчева запазва изключително добра позиция – 7-ма в света, въпреки контузията на бедро и коляно, която я принуди леко да отстъпи от досегашното си пето място. За радост контузията вече отшумява и талантливата бадминтонистка ще замине на турнира в Кипър (12-15 април).

На 3-ти май ще излезе окончателното класиране на състезателите в Световната ранглиста. Първите 27 заминават директно за участие в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, а още пет места се разпределят от Световната федерация.

[ad id=“225664″]

Олимпиадата е от 6-ти до 12-ти октомври. Преди това надеждата ни Мария Делчева ще вземе участие в Европейското първенство в Талин (7-9 септември).

След Буенос Айрес също не се очаква почивка за изключителната ни млада надежда и нейния треньор, защото през ноември (5-18) е Световното в Марк Хам – Канада.

Лятото ще бъде изключително натоварено за нас с Мария. Трябва да проведем много качествена подготовка за трите най-големи състезания през есента, каза за ЗАРАТА Слънчезар Цанков.

Обръщаме се към старозагорци с призив да подпомогнат финансово тренировъчния процес, за да има градът на липите своя представителка и то с възможности за призово класиране на Олимпиадата. Със сигурност бизнесът в региона също не би останал безразличен към изключителните успехи на тандема Цанков-Делчева, а при желание на спонсорите, ЗАРАТА ще им даде заслужена трибуна и популярност. Добрите новини и постъпки трябва да стигат до всички, защото тъкмо те носят оптимизъм, борбеност и хъс за победа.

ВАШЕТО ДАРЕНИЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЧРЕЗ ПРЕВОД НА:

СК БАДМИНТОН-ТАЛАНТ-СТАРА ЗАГОРА

IBAN – BG71FIVN9101017108935

BIC – FINVBGSF

Можете да се обадите и на телефон 0888 93 42 11 за повече информация, или разговор със старозагорския треньор.


image0 (9K)