НАЙ-НОВИ:

3 случая на Менингоенцефалит в Стара Загора, Лаймска болест, Туберкулоза, Ку треска в областта

Епидемична обстановка в Старозагорска област по данни от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора:

През 27 седмица на 2019 г. са регистрирани общо 136 случая на ОРЗ, при 149 за предходната седмица.

Регистрирани са общо 16 случая на заразни заболявания, при 38 за предходната седмица.

От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са следните:
– Варицела – 4 случая от гр.Стара Загора. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /-14/.
– Туберкулоза – 1 случай от гр.Раднево. По категория случаят е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /0/.

От групата на чревните инфекции регистрираните случаи са следните:
– Ентероколит – 2 случая от гр.Гълъбово и с.Старозагорски бани. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+1/.
– Ротавирусен гастроентероколит – 1 случай от гр.Николаево. По категория случаят е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /-5/.
– Шигелоза – 1 случай от с.Горно Ботево. По категория случаят е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /+1/.
– Салмонелоза – 1 случай от с.Тулово. По категория случаят е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /0/.

От групата на трансмисивните инфекции регистрираните случаи са следните:
– Лаймска болест – 2 случая от гр.Мъглиж и с.Старозагорски бани. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /+1/.
– Ку треска – 1 случай от гр.Раднево. По категория случаят е класифициран като вероятен. Отклонение от предходната седмица /+1/.

От групата на невроинфекции регистрираните случаи са следните:
– Вирусен менингоенцефалит – 3 случая от гр.Стара Загора. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+2/.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Снощи в 21:30 ч., на бул. "Цар Симеон Велики" в…