Нанков се ядоса: Няколко ТИР-а запушват половин България!

„Обстановката остава усложнена, ще затваряме магистрали за тежкотоварните коли“, каза министърът

[ad id=“225664″]

„Пътната обстановка в страната в мартенската зима остава усложнена. Движението по магистралите се ограничава временно, има готовност и за затваряне на пътища в Североизточна България.“ Това обобщи в кулоарите на Народното събрание министърът на регионалното развитие Николай Нанков, предаде „Канал 3“.

„Ще затваряме магистрали само за тежкотоварни, предупреждаваме. За съжаление зимата продължи до по-късно от нормалното, но наистина шофьорите призовавам да си следят прогнозите“, призова министърът.

[ad id=“263680″]

„Временното ограничаваме на тежкотоварното движение по трите автомагистрали, а понякога и по главните пътища, е, за да може снегорините да си свършат бързо, качествено и навреме работата“, обясни Нанков.

„Вчера имаше някои тежки ПТП-та, установяват се причините – верижна катастрофа на северната скоростна тангента, на пътя Русе-Бяла. Русе-Бяла специално катастрофата е абсолютно по вина на водачите на тежкотоварни автомобили“, коментира транспортният министър.

„Остава усложнена обстановката. Нашата основна цел е здравето и животът на хората – да няма бедстващи. Затова сме готови да затворим и цели участъци специално в североизточна България, ако се наложи и имаме тежки снегонавявания, каквато е и прогнозата за следващите няколко часа“, допълни той.

[ad id=“236993″]

Нанков не се стърпя да изригне и срещу водачите на ТИР-ове. „А шофьорите на тежкотоварните автомобили, някои от тях, специално международните такива, просто не искам да ги коментирам! Няколко тира, както стана преди няколко месеца, няколко тира запушват половин България, като направят катастрофа на „Хемус“ или на „Тракия“, възмути се регионалният министър.

[ad id=“236999″]

После смекчи тона, като коментира, че няма нищо против водачите, защото повечето от тях са съвестни, с оборудвани камиони, и подготвени за зимни условия. „Но представете си, имахме подобни ситуации тази година няколко пъти! Основно по „Тракия“, но и на „Хемус“ имахме вчера подобна ситуация – ТИР с портокали, за щастие без жертви, при абсолютно почистен път, дори там нямаше и предпоставка. Нямахме овлажняване на пътното платно“, ядоса се министърът на тираджиите.

[ad id=“237001″]

Регионалният министър посъветва шофьорите, когато планират пътуване от Бургас до София за три часа, да си предвидят отгоре още един час, тъй като става въпрос за зимна обстановка. „Колкото и материали да насипваме, всички пътища се обработват с материали, но просто шофьорите трябва да бъдат концентрирани и с повишено внимание“, обърна се той към водачите.


image0 (9K)