Разкриха факти от живота на Меган Маркъл, която ще се омъжи за принц Хари

Меган Маркъл – американската актриса, която доскоро беше известна предимно с ролята си в сериала „Костюмари“, вече е една от най-популярните медийни личности. Това стана, когато британският принц Хари потвърди за връзката си с нея, а преди дни двамата обявиха, че са сгодени.

[ad id=“263680″]

Но коя всъщност е Меган Маркъл? Информационната агенция „Асошиейтед прес“ изготви кратък преглед на живота на 36-годишната актриса.

Меган Маркъл е родена на 4 август 1981 година в семейството на клиничен терапевт (майката на Меган) и главен осветител в киното (бащата). Тя прекарва детството си в Лос Анджелис. Учи в девическо католическо училище, след което влиза в Северозападния университет в щата Илинойс.

„Майка ми ме възпита да бъда гражданин на света и да не затварям очите си пред понякога прекалено суровата реалност“, разказва актрисата.

„Бях на около 10 години, когато посетихме гетата в Ямайка. Никога не бях виждала такава бедност и явно ужасът е бил виден в насълзените ми кафяви очи. „Не се страхувай, цветенце“, каза ми майка ми. „Осведомявай се за реалността, но не се страхувай от нея“.

[ad id=“225664″]

Въпреки че е най-известна с ролята си в „Костюмари“ – Маркъл е участвала и в сериалите „От местопрестъплението: Маями“, „Безследно изчезнали“ и „Касъл“.

Освен това тя е активист в борбата за равенство между половете още от 11-годишна възраст. Тогава пише писмо до Хилари Клинтън – тогава Първа дама на САЩ, за да изкаже възмущението си от реклама на сапун, според която „мястото на жените е в кухнята“.

Тъй като е родена от връзка между бял мъж и афроамериканка, Маркъл винаги се е вбесявала, ако някой си позволи да я попита – как се самоопределя, като „чернокожа“ или „бяла“, разказват нейни близски. В крайна сметка актрисата отказва да се отрече от афроамериканското си наследство по майчина линия.


image0 (9K)