Сестрата на премиера с лични признания

Най-вероятно, сектор здравеопазване в годините е едно изключително чувствително място, защото се касае за здравето на хората. Министерство на здравеопазването управлява третия бюджет по големина в страната. Става дума за много пари. Може би и там има някакъв конфликт, в каква посока да тръгнат тези пари. При всички положения има диктуване къде да отиват парите. Не мога да го твърдя разбира се, защото не познавам истинската ситуация. Предполагам, че има интереси. Няма как да бъде по друг начин. Това каза в ефира на Нова телевизия сестрата на премира Бойко Борисов д-р Красимира Иванова.

[ad id=“225664″]

Тя разкри, че вече 35 години работи в системата на здравеопазването и е сменила доста министри. „Не съм броила министрите в системата за тези години. Не съм си позволявала да коментирам министри пред брат ми. Имаме споразумение – той не разбира от бебета, аз не разбирам от политика.

Питала съм го няколко пъти чисто човешки, а той ми е отговарял: „Не ти трябва да знаеш“. Той държи семейството далеч от политиката. Съвестта ми е изключително спокойна, че нито в един момент не съм си позволила да се намесвам в каквото и да е било“, каза д-р Иванова.

Коментирайки оставката на здравния министър проф. ген Николай Петров, сестрата на Бойко каза: „Професор Петров си подаде оставката, защото е човек на честта. Дори най-малкото съмнение в неговите почтеност и морал, той нищо друго не би могъл да направи. Убедена съм, че той ще защити името си от позицията на лекар, професионалист и човек. Той постъпи правилно, защото, от позицията на свободен човек, той ще може да се защити по правилния начин. Какво ще направи премиера, като не приеме оставката, щяха да го обвиняват в покровителство“.

[ad id=“255238″]

„Смятам, че професор Петров започна мащабни реформи, които до сега не са правени, те са малко по-хард, малко по-смели. За мен това беше атака заради нарушаване на големи интереси. Следващият министър трябва да бъде изключително смел човек“, каза още тя.

Попитана за какво си говорят с премиера Бойко Борисов, д-р Иванова каза, че двамата си имат внуци, за които си говорят. „Единият от близнаците е Красимир. Другият е Борис. Синът ми реши за имената. Той много искаше едното от децата да се казва Борис. Това е името на нашата фамилия“, разкри тя.

Сестрата на Борисов говори и за постоянните обвинения по адрес на брат си. „Атаките срещу Бойко Борисов минават през сърцето ми. Когато слушам и чета в по-ранните години много се палех и нервирах. Случвало се е да не спа по цяла нощ. Задавала съм си въпроса тези хора за моя брат ли говорят, но с годините свикнах“, каза тя.

Говорейки още за здравните реформи, д-р Иванова каза още, че за да може поне до някъде да се угоди на всичките интереси, трябва време и много подготвени хора. „Познавам много колеги, които са изключително стойностни и ценни хора, но те преди всичко са професионалисти. Лекари, които не могат да се откъснат от работата си като лекари, за да се занимават с администриране. Аз съвсем умишлено стоя далеч от тези процеси“, поясни сестрата на Борисов.

Д-р Иванова призна още, че в болницата не я наричат каката на Борисов. Не е чувствала специално отношение.

Източник: Blitz.bg

image0 (9K)