НАЙ-НОВИ:

26 години затвор за мъжа, заклал тъща си и наръгал бременната си съпруга в Стара Загора

26 години затвор при първоначален строг режим отсъди 5-членен състав на Старозагорския окръжен съд спрямо 48-годишния Красимир Иванов, който в пристъп на ревност, на 20 май 2017 г. закла в семейното жилище тъща си Мария и направи опит да убие пред очите на детето си бременната си съпруга Гергана, съобщава Монитор.бг.

Със сълзи на очите обвиняемият призна вината си. По думите му до кървавата трагедия се стигнало заради майката на Гергана, която го мразела и искала да го отстрани от жилището, след като майка му починала и той се оказал без средства за препитание.

[ad id=”225664″]

Престъплението е извършено пред очите на 11-годишния, страдащ от аутизъм Парис. Изпадналият в дива ярост мъж забил на два пъти нож в корема на съпругата си, която само часове преди това му споделила, че е бременна във втория месец.

След престъплението Красимир имитирал опит за самоубийство, като се нанесъл няколко порезни рани по гърдите, грабнал чанта с лични вещи и изчезнал от града с такси в посока южната граница.

Само бързата намеса на хирурзите от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ спасили живота на тежко ранената Гергана, 6 дни по-късно обаче тя загубила бебето. Тъщата е починала на път за болницата, а убиецът е бил закловен 8 часа по-късно в центъра на село Черноочене където потърсил медицинска помощ за собствените си рани.

Близки на 16години по-младата Гергана разказват, че заради любовта си към Красимир тя напуснала училище и му станала съпруга. След раждането на Парис се отдала изцяло на отглеждането му. Години по-късно обаче довършила средното си образование и записала висше, като специалността била свързана със заболяването на момченцето.

[ad id=”263680″]

Убиецът нямал нито един ден работа, изцяло разчитал на парите, които майка му изпращала от Гърция, където се грижела за възрастни семейства. След смъртта ѝ Красимир продължил да чака на другите, докарал я до там, че оставяните джобни за Парис той профуквал за залози в Еврофутбол. Израстването на Гергана в професионален план и намерението ѝ да изкара докторантура отключили ревността в психиката му и той няколко пъти отправял заплахи, че ще я лиши от детето.

Присъдата е трябвало да бъде доживотен затвор, но заради самопризнанията на обвиняемия и съкратената процедура на съдебното следствие тя е намалена на 26 години като се зачита и времето от задържането на мъжа до произнасянето ѝ. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Процентът на неосигурените през 2017 г. остава абсолютно същият какъвто…