Италианско градче ще ви плати, за да станете негов жител

Средновековно градче в Италия ще ви плати, за да се преместите да живеете в него, съобщава CNN.

Кметът на Кандела Никола Гата, който се намира в Пулия, заяви, че иска да върне града към славните му дни, когато неговите улици са изпълнени с шума и суета на хиляди жители.

Но, за да направи това, той предлага на заинтересованите да станат жители на града до 2000 евро.

„Работя всеки ден със страст и ангажираност да върна Кандела обратно към древното й великолепие“, казва Гата в интервюто за CNN. „До 60-те години на миналия век пътниците го наричат ​​Nap’licchie (Малкия Неапол), а улиците му са пълни с пътници, туристи, търговци и местни“.

Този град предлага барокови архитектурни скъпоценни камъни, буйни хълмове и гори и множество празни домове, които чакат своите обитатели.
За да запълни тази празнина, инициативата ще предостави 800 евро на онзи, които се премести да живее в града сам; 1 200 евро на двойки; 1 500-1 800 евро на семейства от трима души и над 2 000 евро за семейства от четирима или пет души.

Освен великолепния ландшафт и непосредствената близост до плажове, градът е дом на кулинарни изкушения, като домашни колбаси, сирена и местен зехтин. Освен това Кандела е преоткрил старите си площади и улички в подготовка за обиколки.

Най-важното е, че това е безопасна среда. Стефано Басканели, който работи с Гата, казва пред CNN, че в града не е регистрирано нито едно престъпление от 20 години.

Новите жители на Кандела ще трябва да живеят в градчето под наем, както и да разполагат със заплата от най-малко 7500 евро на година.


image0 (9K)