НАЙ-НОВИ:

254 фирми от област Стара Загора в извадка за потребност от работна ръка

Общо 254 фирми о област Стара Загора – Казанлък, Чирпан , Раднево , Гълъбово – 9, Гурково, Павел баня, Братя Даскалови, Мъглиж, са в представителна извадка от проучване за недостиг от работна ръка.

От началото на август 2018 г. Агенцията по заетостта стартира второто за тази година проучване сред работодателите за потребностите им от работна сила. То се провежда съгласно чл.10, ал.2 от Закона за насърчаване на заетостта два пъти в годината със съдействието на Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те административни области в страната.

[ad id=”225664″]

В периода до 17 септември 2018 г. работодателите отново могат директно в on-line анкетен формуляр да посочат обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри.
Целенасочено анкетиране ще се проведе сред статистическа извадка работодатели с различни характеристики за териториален обхват, икономическа дейност, големина и вид на предприятието и др.

Целта е да се получи информация за търсените от бизнеса през следващите 12 месеца професии, компетентности и умения на работната сила. Работодателите могат да посочат и очакванията си за необходимите след 3 години кадри, професионални направления или области на висшето и средното образование.

Агенцията по заетостта очаква работодателите да се включат активно в проучването, което ще даде полезна информация на всички участници в трудовия пазар, както и насоки за развитието на работната сила.

По населено място на управление броят на фирмите, попаднали в извадката за целенасочено анкетиране, е както следва: от община Стара Загора – 172, от община Казанлък – 44, от община Чирпан – 11, от община Раднево – 10, от община Гълъбово – 9, от община Гурково – 3, от общините Павел баня и Братя Даскалови – по 2 и 1 от община Мъглиж.

Анкетният формуляр може да се намери и попълни на сайта на Агенцията по заетостта, в рубриката „Проучване за потребностите от работа сила”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Александра Сърчаджиева - дъщеря на българската актриса Пепа Николова съобщи,…