София Лорен – една легенда на 83 г.!

София Лорен – ослепителна въпреки възрастта си – истинска легенда на световното кино. Призната за най-красивата италианка и най-красивата жена на всички времена.

София Лорен навърши 83, но блясъкът й не угасва. Тя е постигнала всичко, за което може да мечтае една жена – звездна кариера, щастлив брак и прекрасни деца. И въпреки всичко, в едно от малкото интервюта, които е давала, актрисата казва: „Моят живот не прилича на приказка. За много неща в него ми е болезнено да си спомням!..“

[ad id=“225664″]

Тя е не просто красавица, тя е  мъдра, преживяла много, научила много и доказала що е то истинска жена.

Детството на атрисата е тежко. Тя израства без баща. Рикардо Шиколоне я признава за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка й Ромилда Вилани. Напуска я по време на бременноста. По онези времена си е било скандално.

София прекарва детските си години със своята майка и по-малката си сестра Анна-Мария в рибарското селище Поцуоли, недалеч от Неапол. През 1949 година бъдещата актриса участва в конкурса за красота Мис Италия и заема второ място.

София стартира кариерата си със серия от нискобюджетни комедии, като използва името София Ладзаро. През 1961 година печели „Оскар“ за Най-добра главна женска роля за филма „Чочарка“, където си партнира с Жан-Пол Белмондо. 30 години по-късно печели „Оскар“ и за цялостно творчество.

[ad id=“225664″]

Наредена е 21-во място в Листата на Американския филмов институт за „50-те велики екранни легенди“. София има двама сина – Едуардо и Карло.

София Лорен е една истинска италианка – гореща сплав от привлекателна външност, артистичен талант и силни емоции, недосегаема от възрастта.


image0 (9K)