Кои са афродизиаците за жени

Какво е определението за афродизиак: „храни, напитки или лекарства, които стимулират сексуалното желание“. Предложените по-долу естествени афродизиака са били използвани в продължение на хиляди години в практиките на Аюрведа.

[ad id=“225664″]

Включвайте ги в дневния си режим, за да върнете желанието си!

Какаото kakao_resized

Какаото в суров вид ( какаови зърна) са вкусна супер храна с много ползи и афродизиак. Какаото съдържа анандамид, който е известен като „хормон на щастието“. Какаото е пълно със здравословен магнезий, фосфор, антиоксиданти, а за повишаване на либидото –  аргинин и метилксантини.

Фурми furmi

Този екзотичен, сочен плод добавя сладост към любовния  живот. В арабските култури фурмите са традиционен афродизиак. Често местните смесват фурмите с мляко и канела. Този супер плод съдържа фибри и много от основните хранителни вещества, витамини и минерали, които спомагат за общото благосъстояние.

Шатавари shatavari

Това е индийска билка, наричана още Шатаври Шатавар или Шатамул е адаптогенна билка, която е била използвана от жените в Индия в продължение на векове за подмладяване. Тази билка укрепва и тонизира репродуктивната система, помага при дисбаланс при менструация и менопауза. Шатавари традиционно е наричана „тази, която има 1000 съпрузи“ и се смята, че увеличава либидото на жената и и дава  силата и желанието да има хиляда мъже.

[ad id=“263680″]

Загряващи подправки kanela indiisko orehche

Загряващите подправки повишават либидото и увеличават топлината в тялото. Канелата, джинджифилът, индийското орехче са затоплящи билки, които увеличават притока на кръв в коремната и тазовата област. Те стимулират апетита ви не само за храна, но и за секс. Можете да вземете тези билки под формата на капсули, но по лесно могат да бъдат добавяни в естественият им вид в различни рецепти, особено топли напитки като чай.

Сминдух

Семето от сминдух е друг вкусен начин за стимулиране на либидото. SminduhСминдухът се е използвал като афродизиак от древните народи в Рим, Египет и Гърция. Вкусът му прилича малко на кленов сироп или карамел и се използва за ароматизиране на храни. Индия, листата му се ядат като зеленчук, у нас е познат като подправка. Това растение е било използвано се в продължение на векове от страна на жените и мъжете да увеличат сексуалния си нагон. Освен това сминдухът подобрява и производството на мляко при кърмачките. Ключът е в неговите фитоестрогени. Някои казват, че тази естествена добавка може да увеличи размера на гърдите.

image0 (9K)