Как да засилим имунитета си по естествен начин

Здравословният хранителен режим укрепва клетките на имунната система и ги кара да функционират правилно.

[ad id=“225664″]

Ето храните, които подсилват имунната система

Чесън

Чесънът е известен като естествено средство, което отдавна се използва при различни заболявания. При кашлица, настинки, грип и други неразположения чесънът е пръв съюзник за възстановяване на доброто здраве. Само няколко сурови скилидки към вечерята и си гарантирате здраве.
[ad id=“263680″]

Зелен чай

Зеленият чай  влияе благоприятно. От векове се  говори за здравословните ползи на зеления чай. Стотици години по-късно се доказа, че са били прави. Освежаващата напитка е с необичайно високо съдържание на антиоксиданти.

Пиенето на зелен чай укрепва духа на човека и повишава неговия тонус. Той има ободряващо действие, поради което се препоръчва при преумора.

Веществата, съдържащи се в зеления чай, прочистват кръвта от някои вещества, като например холестерола.

Зеленият чай помага при рязка загуба на телесна маса, тъй като помага за изграждането на мускулите и възвръща апетита.
[ad id=“236993″]

Лук

Лукът е богат на витимини С и Е, както и минерали. Той играе голяма роля в храносмилането – повишава апетита и ускорява обмяната на веществата. Луковите главички съдържат мощен естествен химикал, наречен кверцетин, който може да стимулира защитните сили на имунната система.

Моркови

Морковът е зеленчук, който съдържа високи нива бета-каротин. Това е вещество, стимулиращо производството на борещи се с инфекциите бели кръвни телца от имунната система.

[ad id=“236999″]

Люти чушки

Те стимулира обмяната на веществата, дори една единствена люта чушка съдържа цялата необходима дневна доза бета-каротин и 2 пъти препоръчителния дневен прием на Витамин С.

Броколи

Броколите са чудесен цялостен имуностимулатор. Богатият на витамини A, C, E и бета каротин зеленчук, съдържа изобилие от почти всички най-полезни хранителни вещества.


image0 (9K)