Освободиха учителката от старозагорска детска градина, срещу която бе подаден сигнал за насилие над дете

Учителката в детска градина Йорданка Колева е освободена по настояване на Община Стара Загора. Заповедта й за освобождаване е с дата 14 септември. Решението е взето след представени писмени обяснения както от нея, така и от други служители в детското заведение.

[ad id=“225664″]

На 7 септември вечерта майка публикува в социалната мрежа снимки на 7-годишно дете, на които се виждат следи от насилие. Под поста си тя написа, че Златин е удрян от учителка.

Тогава майката разказва, че момченцето е затворено в стая и е удряно е по цялото тяло. Директорът на детската градина Мариана Кутина отрече над детето да е извършвано насилие.

[ad id=“238430″]

„Учителката каза, че детето е проявило своенравие. Започнало е да бяга в двора на детската градина, тя е направила опит да извика детето – то не се е отзовало. Все пак с помощта на помощник-възпитателката децата са събрани и са прибрани в детската градина. Тъй като това става в момента, в който децата е трябвало да се прибират за обяд, за да поговори насаме с детето, тя е решила да отидат в тази стая, за да го успокои“, обясни директорката.

След сигнала екипи на Община Стара Загора посетиха детската градина, за да проверят случая.

източник:  Дарик


image0 (9K)