Сънищата ни изпращат послания!

Фройд разграничава три типа сънища – условни, случайни и универсални. Точно третият вид е този, който смятаме за важен източник на информация за живота на сънуващия.

[ad id=“225664″]

Най-често сънуваните символи, които ще ви научат да разбирате по-добре себе си и важните етапи от живота ви.

Деца

Когато сънуваме деца, това  не е знак, че мислите  за увеличаване на потомството. Най-често бебето символизира детето в нас. Психологът Дейвид Лоф вярва, че сънищата с деца говорят за подсъзнателната нужда от любов, грижа и внимание.

Сънуване на малки деца могат да означават някакво важно начало – нова страница в живота, раждането на една идея. Американският психолог Джордж Милър направи извод от практиката си, че жена, която се грижи за дете в сън, скоро ще бъде измамена от тези, които са й най-близки.

[ad id=“263680″]

Животни

Сънищата свързани с животни имат много тълкувания. Отразяват природата на човека, нашето основно „Аз“. Правилото на стереотипните асоциации не действа тук.

За да разберем какви емоции символизират животните или домашните любимци, които  виждаме в сънищата си, е необходимо да се разбере индивидуалният житейски опит, свързан с тях.

Ако в живота си се мъчите от неустоим страх от кучета, независимо от факта, че кучето е символ на един верен приятел, в съня, ако ви преследва то, това може да говори за потиснати емоции, нарастващо безпокойство или за начин за решаване на проблеми присъщи на вашата природа – чрез бягство.

Ако сте сънували животно, тогава най-вероятно мечтаете да забравите за задълженията, отговорността и да се отдадете на чувствата. Малките животни служат като символ на инфантилната природа и нежеланието да се взимат зрели решения.
[ad id=“236993″]

Вода

Водата е един от най-често срещаните и  най-трудните за интерпретиране знаци. Като правило тя се отнася до вътрешното емоционално състояние – енергията на сетивата.

Зависи от неговото състояние и цвят. Така че чистата вода олицетворява прилива на радост и любов, калната – разочарование, неудобни обстоятелства, болест.

Бързият поток на реката може да означава нов обрат на съдбата, който не можете да контролирате. Изходът от водата на сушата е самотата преживяна в детството.

Липсата на вода и жаждата в съня е символ на стагнация, липса на жизненоважна енергия. Водопадът, напротив, служи като предвестник на пречистването и ново начало.

[ad id=“236999″]

Падане

Падането в съня е като хубав символ, само ако веднага след като сте паднали станете. За жените сънят с падане от високо и силният страх от него може да означава преодоляване на значителни трудности (въпреки че, ако се ударите, когато паднете това означава финансови загуби).

Психолозите интерпретират падането в съня като желание сънуващият да предаде и да признае безпомощността си в някаква ситуация.


image0 (9K)