Нова телевизия свали от екран Анна Цолова

От понеделник – 11 септември, водещата в сутрешния блок „Здравей България“ на Нова ТВ – Анна Цолова, няма да е водеща на предаването.

В края на своя отпуск тя бе неприятно изненадана, че е свалена от ефир, а партньорът й Виктор Николаев ще продължи сам. Такова е решението на ръководството на телевизията, взето буквално преди часове. Новината идва първо от конкурентната bTV, където скоро се очаква същото да сполети и Антон Хекимян.
[ad id=“225664″]

В сайтове от кръга „Капитал“ се появи информация, че уволнението на Цолова от „Здравей България“ няма нищо общо със сигнала до НАП и прокуратурата, подаден от бившия й колега и настоящ евродепутат Николай Бареков, относно законността на имота, притежаван от нея.

Отлично информирани източници на Нова ТВ  потвърдиха пред Bnews точно обратното – причината  Цолова да бъде свалена от ефир е именно проверката от данъчните, която тече срещу нея. Съмненията към нея са за тежки политически обвързаности и зависимости и нерегламентирани доходи.

Bnews припомня, че заради това съвсем наскоро от Нова ТВ бе изхвърлена и личната приятелка на Цолова – Дарина Сарелска. Не на последно място като причина за отстраняването на Цолова, превърнала се в символ на корупция за българската журналистика, е и агресивното й държание с повечето гости.
[ad id=“225664″]

Зрителите неведнъж са ставали свидетели  как тя и екранната й половинка Виктор Николаев нарушават  журналистически правила и норми. Изразяване на лично мнение и настроения, прекъсване на поканените в студиото и откровено заяждане с неудобните са само част от мотивите на ръководството на Нова ТВ.

Според информация на Bnews, както преди време евродепутатът Николай Бареков, определи Цолова, че освен за спец по рецепти на проф.Мермерски, за нищо друго не става, новото й амплоа ще бъде в готварско предаване, което тотално ще закрие кариерата на плевенчанката.


image0 (9K)