Отива си емблематична сграда за старозагорци

Кипи трескава работа по събарянето на Стария градски съвет в Стара Загора, както по-рано, в началото на лятото, обеща кметът Живко Тодоров.

staria_gradski_savet (2)Днес пушилката се разнася по центъра на града, но сградата стои от години неизползвана и старозагорци задаваха въпроси кога тя ще бъде премахната и какво ще се случи след това на освободения парцел. Още през лятото на 2015 г. Общинският съвет гласува и взе решение.

Отива си една емблематична сграда -институция, която по-възрастните граждани вероятно ще погледнат с носталгия. Тук са извършени стотици хиляди бракосъчетания, кръщавани са малчугани. Много хора ще запомнят първите си стъпки като семейства именно тук.

Но в нейното събаряне няма нищо лошо, ако това, което ще се направи там бъде гордост за старозагорци и ще облагороди центъра на града, за стане той по-красив.

Сградата е построена през 1941 г. Градската администрация е настанена там през 1945, като първоначално е обявено, че ще бъде там временно, но се стига до 2012 г., когато зданието е обявено за опасно и е опразнено.

Още за проекта, който ще се осъществи на мястото на съборения Стар градски съвет четете ТУК

 

 


image0 (9K)